Uus kursus aitab 18 arsti meditsiinisüsteemi tagasi

Tartu Postimees
Copy
Stetoskoop perearsti töölaual.
Stetoskoop perearsti töölaual. Foto: Toomas Huik

Tartu ülikooli algav kursus aitab tervishoiust lahkunud arstidel oma kutse taastada, et tervishoidu tööle naasta.

«On olnud erinevad põhjused, miks ülikoolis kunagi arstiks õppinud kolleegid ei läinud kohe edasi kas residentuuri või tööle tervishoiuasutustesse,» ütles sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Heidi Alasepp. «Seda tervitatavam on, et koos Tartu ülikooliga on loodud koolituskursus «Arstid tagasi tervishoidu», mis on suurepärane võimalus kunagi arstiteaduskonna lõpetanutel tervishoidu naasta.»

Aprillis algaval kursusel saavad 18 arstiks õppinut läbida tervishoiutöötajate registrisse saamiseks vajaliku praktika ning teoreetilise koolituse. Nii näeb ette sotsiaalministeeriumi ja Tartu ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna sõlmitud leping.

Koolituskursus on mõeldud Eestis arsti eriala omandanud arstidele, kes ei ole mingil põhjusel kantud Eesti tervishoiutöötajate registrisse, kuid sooviksid naasta praktilisse tervishoidu. Registrisse saamiseks on vaja sooritada üldarsti teooria- ja praktikaeksam. Koolituskursusel korraldab Tartu ülikool õppuritele kolmekuulise praktika koos juhendamisega ning teoreetilise õppetöö tervishoiutöötajate üldarsti eksamiks valmistumiseks. Eksami sooritamisel saavad nad minna õppima residentuuri või tööle üldarstina.

Tartu ülikooli meditsiiniteaduste valdkonna dekaan Margus Lember leidis, et selline kursus on oluline samm tervishoiutöötajate puuduse leevendamiseks.

Kolmekuulisest praktikast pool läbivad õppurid perearstipraksises ja teise poole ühes sisehaiguste osakondadest. Tartu ülikool maksab õppuritele praktikatasu. Sotsiaalministeerium rahastab koolituskursust Euroopa Liidu kriisirahastusprogrammist kokku 201 157 euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles