Esietenduvas lavastuses hääletab publik nutitelefonidega

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Yukiko Yanagi lavastuses «kriis.ID».
Yukiko Yanagi lavastuses «kriis.ID». Foto: Mikk-Mait Kivi / Vanemuine

Koreograaf ja lavastaja Rauno Zubko toob koos Vanemuise balletitrupiga Sadamateatris vaatajate ette tantsulavastuse «kriis.ID», mille keskmes on noore inimese identiteedi kujunemine tänapäeva kriiside tõttu või nende kiuste. Publik saab etenduses toimuvat mõjutada nutitelefonidega.

Tantsijate kõrval osaleb lavastuses muusik Jonas Kaarnamets alias jonas.f.k. «Ta on «kriis.ID» helikujundaja ja etendaja,» selgitas Zubko. «Mingil hetkel võtab ta juhtimise üle ja kontrollib tantsijaid muusikaga. Teisel hetkel saavad tantsijad juhtida ja kontrollida oma tantsuga Jonast.»

Lavastuse kunstnik on Kaia Tungal ning video- ja valguskunstnik Mikk-Mait Kivi. Vaatajate ees on Maria Engel, Yukiko Yanagi, Georgia Toni Hyrkäs, Sayaka Nagahiro, Alain Divoux, Gus Upchurch, William Halton, Colby Samuel Louis Catton, Yuta Irikura, Benjamin Kyprianos ja Gerardo Avelar.

Teatri veebilehel on kirjas, et «kriis.ID» etendustel võib julgelt telefoni kasutada, pildistada ja filmida. Teatrikülastaja saab laval toimuvat mõjutada, osaledes etenduse eel ja selle jooksul veebilehele kriis.rip ilmuvatel hääletustel. Samalt lehelt võib leida ka filtrid, millega oma teatrikogemust täiendada. Etendusel nähtut jagades palutakse postituses kasutada teemaviidet #kriisID.

Esietendus on täna, 4. märtsil kell 19 Sadamateatris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles