Vambola Paavo: Avameelselt Tartu aknast maailma

, ajakirjanik
Copy
Vambola Paavo
Vambola Paavo Foto: Sille Annuk

Valimisreklaamides lubab mõnigi erakond Tartust tänapäevaseid kiireid ühendusi. Teostumine on iseasi. Kiiretest ühendustest on räägitud 20 aastat, aga asjad liiguvad visalt. Meie asukoht pole paha, kahe suurema linna Riia ja Tallinna vahel ning Eesti mõistes suhteliselt riigi keskel.

Taas vaatavad bänneritelt vastu retušeeritud tuttavad näod, lubavad nagu varemgi, ent kui Toompeale saadakse, unustatakse Tartu mured. Mida olete teinud nelja aasta jooksul riigi kahe suurima linna vahet liiklejate heaks? Praegu tuleks täiel häälel rääkida näiteks Adavere ja Põltsamaa ümbersõidu valmimisest, see tooks kaks suurt linna teineteisele mitu minutit lähemale, teeks sõitmise turvalisemaks.

Hiljuti peetud messil Tourest oli Tartul oma väljapanek, aga kui meil puuduvad normaalsed ühendused, võib messidel käia ning ekspositsioonipind olla kui tahes pilkupüüdev, ent tulemus on null. Eesti oma viletsa lennuühenduse tõttu ei peibuta, oleme Euroopa ääremaa ja Tartu suisa unustatud koht. Kiitus kohalikele turismiedendajatele, kes hingest püüavad ajaloo- ja kultuuripärandit tutvustada, ent kui keegi siia ei saa tulla, on kahju raisatud ajast ja rahast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles