Reede õhtul algab Aparaaditehases taas galeriide öö

Tartu Postimees
Copy
Aparaaditehases tuleb taas galeriide öö.
Aparaaditehases tuleb taas galeriide öö. Foto: Kristjan Teedema

Aparaaditehas koos ümbritseva piirkonnaga peab homme õhtul taas suurt kunstipidu, mis pakub külastajatele võimaluse saada õhtu jooksul osa 11 eripalgelisest kunstinäitusest ja põnevast kõrvalprogrammist, mis hõlmab kunstituure, töötubasid ning ühisjoonistamist.

Galeriide öö on Aparaaditehase ja Kogo galerii koostöös sündinud üritustesari, mis pakub huvilistele võimaluse ühe õhtu jooksul saada omamoodi kontsentreeritud kunstielamus ja ülevaade Tartu galeriimaastiku hetkeseisust.

Galeriide ööl on võimalik vaadata ühtteist näitust, millest kolm avatakse 3. märtsi õhtul publikule esimest korda. Ajuokse kunstirühmituse keldrigaleriis avatakse tänavakunstnike grupinäitus «WALLS 1», kus osalevad GUTFACE, k2rte, Looja, Stina Leek ja Zahars Ze.

Redwalli kontorigaleriis on võimalik saada osa Kadi Mõttuse segatehnikas joonistusi eksponeeriva unenäolise isikunäituse avamisest. Galeriis tARTu avatakse Toomas Kuusingu näitus «Harilikud maailmad». Galeriide ööl muutub tARTu galerii nimi. Uus nimi tehakse teatavaks Toomas Kuusingu näituse avamisel.

Sel korral on külastajatel võimalik saada osa nii eesti-, inglis- kui ukrainakeelsetest Aparaaditehast ja galeriisid tutvustavatest majatuuridest.

Eestikeelset galeriituuri juhib Kogo galerii kuraator Stella Mõttus, ingliskeelset tuuri Kogo galeriis toimetav Euroopa solidaarsuskorpuse vabatahtlik Paola Cieno ning ukrainakeelset Aparaaditehases tegutsev ukraina kunstnik Viktoria Berezina, kes on Eesti avalikkusele tuntud eelkõige oma Raul Oreškiniga peetud kirjavahetuse ning sellest inspireeritud kunstiaktsiooni kaudu. Tuuridele on vaja end varem kirja panna.

Lisaks on võimalik õhtu jooksul saada osa meeleolukast ühisjoonistamisest ja mitmetest töötubadest. Õhtu lõpetab vinüülplaadipoe Biit Me pidu sündmusruumis 160 Ruutu.

Täpse programmiga saab tutvuda Aparaaditehase kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles