Suri Tartu linnakodanik Jaan Muna

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Jaan Muna lahkus eile 80-aastasena meie hulgast.
Jaan Muna lahkus eile 80-aastasena meie hulgast. Foto: Sille Annuk

Tartu linnakodanik Jaan Muna (30. IV 1942 – 28. II 2023) suri eile haiglas. Tema matusetalitus on reedel, 3. märtsil kell 15 Tartu Pauluse kirikus.

Viimasel paaril aastal elas Jaan Muna oma kodulinna hooldekodus Liiva tänavas. Ta sai ringi liikuda vaid ratastoolis ja hooldekodust kaugemal ei käinud. Erandi tegi ta korra Maarja kiriku külastamiseks ja oma 80. sünnipäeva puhul Pauluse kirikus aprillikuu sünnipäevalastega koosistumiseks.

Parematel päevadel võis Muna näha väga tihti Tartu avalikel üritustel talle ainuomasel kombel tegutsemas ja sõna võtmas.

Koguduse õpetaja Kristjan Luhamets meenutas mullu 3. mail väljaandes E-kirik, et Jaan Muna on kirikutöös osalenud kogu südamest. Tema panust mäletatakse nii Pauluse kiriku renoveerimisel, kus ta lisaks annetustele tegi vabatahtlikuna tööd, kui ka Maarja kirikus, mille ülesehitamine on viimastel aastatel hoo sisse saanud.

«Jaani on Tartus jagunud kümnete aastate jooksul kõikjale, kus on toimunud olulised kohtumised või arutelud, nii et tema osalemist on võinud lausa pidada sündmuse kaalukuse mõõdupuuks,» meenutas Kristjan Luhamets. «Raudnaelana oli ta aastaid külaline näiteks igakevadisel metsanduse visioonikonverentsil maaülikoolis. Tartu linnapealt on Muna täie õigusega pälvinud Tartu kodanikuaktiivsuse klaasmuna.»

Jaan Muna ärasaatmisele kirstus 3. märtsil kell 15 Pauluse kirikust järgneb tuhastamine Tartu krematooriumis. Seejärel saab linnakodanik koha kiriku kolumbaariumis, nõnda nagu ta ise oli soovinud.

Copy
Tagasi üles