GALERII Tartu hooldekodudes annab hääle üle 130 elaniku

Copy

Selleks et iga hääleõiguslik kodanik saaks riigikogu valimistel hääle anda, tellisid Tartu hooldekodud kolmapäevaks valimiskasti enda ruumidesse. Kokku avaldas soovi hääl anda 135 Tartu linna ööpäevaringsete hoolekandeasutuste elanikku.

Tartu hooldekodu kaplani Urmas Orase sõnul saavad valimistel hääle anda need elanikud, kes avaldasid selleks soovi. «Mitte kõik ei soovinud seda teha,» märkis ta. Siiski tekkis valimiskasti saabudes ukse taha väike järjekord inimestest, kes soovisid oma hääleõigust kasutada. 

Oras lisas, et juba mõni nädal enne valimisi said nende asutuse infostendile välja kandidaatide nimekirjad ning kahe erakonna esindajad käisid ka oma vaateid tutvustamas. «Meil pole põhjust neid mitte enda juurde lasta,» selgitas ta. Kaplan lisas, et varasematel valimisperioodidel on käinud rohkemate erakondade esindajaid, seekord oli tung väiksem. 

Oras tegi enne valimisi hooldekodu elanikele ka väikese ülevaate sellest, millised erakonnad on ja milliseid vaateid nood esindavad. Kaplani sõnul polnud huvilisi siiski kuigi palju.

Lisaks hooldekodu saali üles seatud valimisjaoskonnale oli võimalik hääletada ka neil elanikel, kes on voodihaiged. Neile korraldati hääletamine nende eluruumides. 

Peale Tartu hooldekodu minnakse täna valimiskastiga ka Eluringi keskusse ja Tartu vaimse tervise hooldekeskusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles