Tartu-Ilmatsalu teel sõitis kaubik otsa ratturile, kes hukkus sündmuskohal (6)

Copy
Rattur, 1967. aastal sündinud mees, suri sündmuskohal.
Rattur, 1967. aastal sündinud mees, suri sündmuskohal. Foto: Jürgen Puistaja

Kolmapäeva hommikul kella 8.30 paiku juhtus traagiline liiklusõnnetus Tartu-Ilmatsalu teel Tüki külas, kus jalgratturile sõitis tagant otsa kaubik Renault. Rattur, 55-aastane mees, hukkus sündmuskohal.

Rattur paiskus kokkupõrke tagajärjel teepervest alla.
Rattur paiskus kokkupõrke tagajärjel teepervest alla. Foto: Jürgen Puistaja

Tartumaa avariipolitseinik Rando Jõemets ütles, et raskest liiklusõnnetusest anti häirekeskusele teada kell 8.37. «Esialgsetel andmetel liikusid nii kaubik kui jalgrattur mööda Tartu-Ilmatsalu-Rõhu maanteed Rahinge poole, kui veel teadmata põhjusel sõitis kaubik tema ees liikunud ratturile otsa. Kokkupõrge kergliiklejaga oli kahjuks sedavõrd tugev, et rattal olnud mees suri sündmuskohal,» lisas Jõemets.

Tartu Postimehe andmetel oli tegu kohaliku külamehega, kes oli argiselt teel kauplusesse.

Politseinikud tuvastasid sündmuskohal, et kaubiku juht oli kaine ja omab juhtimisõigust. Ratturi kainus selgub ekspertiisi käigus ning õnnetuse täpsemaid asjaolusid selgitab politsei edasises menetluses.

Õnnetus juhtus asfaltkattega kõrvalteel, kus olud olid head ning väljas oli õnnetuse hetkel juba valge.

Rattur ja kaubik liikusid samas suunas, õnnetus leidis aset lauges kurvis.
Rattur ja kaubik liikusid samas suunas, õnnetus leidis aset lauges kurvis. Foto: Jürgen Puistaja

Jõemets nentis, et varakevadiste ilmade korral, mil päike paistab madalalt, peavad kõik liiklejad veenduma, et nad kohati pimestavas päikeses märkavad teisi liiklejaid õigel ajal. «Selleks, et vaade rooli tagant teele maksimaalselt selge ja avar oleks, tuleb autojuhtidel oma masina klaasid korralikult puhtaks teha. Iseäranis hoolas tuleb olla olukorras, kus päike paistab juhile otse vastu ning muudab nähtavuse halvaks. Samuti peavad ilmaoludega arvestama kergliiklejad. Teed pole kaugeltki veel lumevabad, ent hoolimata teeservi palistavatest lumehangedest tuleb kergliiklejatel siiski püüda enese ohutuse tagamiseks sõita võimalikult paremas teeservas,» lisas Jõemets.

Pärast kokkupõrget maandus rattur vastu sõiduki esiklaasi ja põrkus sealt edasi teepervele.
Pärast kokkupõrget maandus rattur vastu sõiduki esiklaasi ja põrkus sealt edasi teepervele. Foto: Jürgen Puistaja
Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles