Noora majas saab kaeda loodusfestivali fotovõistluse võidutöid

Tartu Postimees
Copy
Linnalooduse fotovõistluse «Metsik linn» tööd on varem väljas olnud ka ülikooli botaanikaaias.
Linnalooduse fotovõistluse «Metsik linn» tööd on varem väljas olnud ka ülikooli botaanikaaias. Foto: Margus Ansu

Tänasest kuni 24. märtsini saab rahvusarhiivi Noora maja fuajees näitusel näha loodusfestivali fotokonkursi «Metsik linn» võidutöid.

Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed korraldab 2016. aastast loodusfestivali linnalooduse fotokonkurssi «Metsik linn», mis keskendub linnalooduse ja linnakeskkonna suhetele. Kuue aasta jooksul on võistluesele saadetud ligi poolteist tuhat fotot, nendest parimad on välja valinud žürii. Näitus koondab 2016.–2022. aasta võidutööd nii laste ja noorte kui ka üldarvestuses.

Fotovõistlus «Metsik linn» toob fookusesse inimesi ümbritseva keskkonna – konkursi eesmärk on ennekõike tabada iga osaleja nägemust linnaloodusest. 

Sel aastal ootab «Metsik linn» fotosid võistlustulle 27. märtsist 7. maini. Info konkursil osalemise kohta kuulutatakse välja märtsi keskpaigas loodusfestivali kodulehel, võidutööd selguvad loodusfestivalil juunis.

Samuti on võimalik kuulata Veljo Runneli ja fotokonkursi žüriiliikme Urmas Tartese vestlust linnalooduse pildistamisest ja eelmise aasta võistluse tulemustest. Taskuhäälingu Rukkirääk eelmise hooaja kümnes saade salvestati Matsalu loodusfilmide festivalil ja on järelkuulatav.

Fotokonkursi «Metsik linn» parimate tööde näitus on tahvusarhiivi Noora maja fuajees avatud 28. veebruarist 24. märtsini. Näitust saab vaadata tasuta tööpäeviti kell 9–19 aadressil Nooruse 3, Tartu. Varem on näitust eksponeeritud Tartu ülikooli botaanikaaias ja Tallinna botaanikaaias.

Selle aasta loodusfestival toimub 7.–11. juunini. Festivali peakorraldaja on Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, abis on partnerid üle Eesti. Loodusfestival kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 programmi. Loodusfestivali toetavad SA Keskkonnainvesteeringute Keskus ja SA Tartu 2024.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles