Homsest suletakse pool Kaarsilda

Tartu Postimees
Copy
Pool sillast suletakse homseks.
Pool sillast suletakse homseks. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kolmapäeval, 1. märtsil suletakse jalakäijatele Kaarsilla üks pool ning silla ja Atlantise hoone vahele jäävad kõnniteed. Sõidukitele on sügiseni suletud osa Narva maantee äärsest parklast, mis jääb ehitajate kasutusse.

Jalakäijate ohutust silmas pidades suletakse seoses kaevetöödega Kaarsilla Atlantise-poolne külg ja lähiümbruse kõnniteed. Pool silda jääb suletuks maikuuni. Jalakäijate liikumistrajektoor kahe silla vahel kulgeb Emajõe kaldapromenaadi ehituse ajal jalakäijate sillalt mööda Raatuse tänavat Narva maanteele ja sealt Rahu sillale. Atlantise hoonesse pääseb nii Rahu silla poolt minnes kui ka majatagusest parklast.

Esimeses järjekorras remonditakse kaldakindlustis Rahu silla ja Atlantise hoone vahel ning selles lõigus suletakse jalakäijatele jõepoolseim kõnnitee. Tööd Rahu sillast kuni Atlantise majani kestavad juuni lõpuni.

Tulevase kaldapromenaadi Kaarsilla-poolses osas alustatakse lähinädalatel kaevetöid ja sulundseina rammimist. Silla ja Atlantise hoone vahele jäävale jõekaldale ehitatakse erineva kõrguse ja laiusega trepistikud ja platvormid, rajatakse kohvikuteala ja vaateterrassid. Rekonstrueeritakse amortiseerunud kaldakindlustis ja jõeäärsed kõnniteed ning rajatakse uus kergliiklustee lõik. Kogu promenaadiala valmib selle aasta novembri lõpuks. Ehitab GRK Eesti AS.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles