Tartu osaleb koos idufirmadega Tokyo tehnoloogiamessil

Tartu Postimees
Copy
Üks messil osalev Tartust pärit ettevõte on LightCode Photonics, mille laboris ragistavad igapäevaselt ajusid Heli Valtna, Jan Bogdanov ja Martin Karu. Seda selleks, et tulevikus suudaksid robotid inimeste eest suurema osa tüütutest töödest ära teha.
Üks messil osalev Tartust pärit ettevõte on LightCode Photonics, mille laboris ragistavad igapäevaselt ajusid Heli Valtna, Jan Bogdanov ja Martin Karu. Seda selleks, et tulevikus suudaksid robotid inimeste eest suurema osa tüütutest töödest ära teha. Foto: Margus Ansu

Täna ja homme osaleb Tartu linn koos teaduspõhiste idufirmadega LightCode Photonics, GScan, PowerUP Energy Technologies ja Rexplorer Tokyos toimuval City Techi messil. Kohapeal tutvustab Tartu uusi tehnoloogiaid ja ideid, kuidas luua jätkusuutlikku targa linna mudelit.

Tokyos toimuv üritus toob kokku 10 000 idufirmat, suurettevõtet, investorit ja linnade esindajat üle maailma, et luua võimalusi investeeringuteks ja koostööks. Lisaks kohtub Tartu delegatsioon 1.–3. märtsil New Nordic Smart City delegatsiooniga, et luua kontakte Jaapani kinnisvaraarendajate, investorite ja ühiskondlike organisatsioonidega.

Tartu ülikooli hargettevõte GScan tutvustab messialal muon-flux-skannerit, mis võimaldab taristuobjekti sisemusest joonistada täpse 3D-kaardi. «Meie skanner suudab eristab nii metalli, roostet kui tühimikke,» rääkis GScani tegevjuht Marek Helm. Tema sõnul saaks seda tehnoloogiat kasutada näiteks Tartu Sõpruse silla täpseks analüüsiks. «Muidugi on maailmas on tohutult sildu, viadukte ja vundamente, mille ümber disainerid praegu pead murravad, et mis seal täpselt sees võib olla. Meie saame neile selle info anda,» lisas Helm messil tutvustatava tehnoloogia kohta.

Süvatehnoloogia on valdkond, kus kohtuvad teadus ja tehnoloogia ning erialaseid teadmisi kasutatakse parimal viisil, et teadussaavutustest saaks toimivad süsteemid, seadmed, prototüübid, tooted ja metoodikad. «Rõõm on tõdeda, et Tartu ülikooli panus teaduse siirdamisel äriks on pidevas kasvutrendis ning Tartul on võimalus nendest ambitsioonikatest ja uuendusmeelsetest ettevõtmistest rääkida. Muidugi jätkab Tartu igakülgselt linnakeskkonna ja vajaliku teabe jagamist ettevõtjatega, et uusi tehnoloogiaid katsetada ja arendada,» sõnas Tartu abilinnapea Raimond Tamm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles