Uus kool asub kasvatama tulevasi insenere

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Aastaks 2024 peaks valmima Tõrvandisse koolimaja. Selle ümber kerkib ajapikku veel hooneid, mis kõik koos moodustavad kogukonnakeskuse. 
Aastaks 2024 peaks valmima Tõrvandisse koolimaja. Selle ümber kerkib ajapikku veel hooneid, mis kõik koos moodustavad kogukonnakeskuse. Foto: Arhitektuuribüroo Arhitekt Must

Kambja vallas võtab vaikselt juuri alla Tõrvandi kool, mille üks suunitlusi on inseneri mõtlemisviisi arendamine laste seas. Täiesti oma koolimaja on lootus saada 2024. aasta sügiseks, kuid koolile sisu loomine on täies hoos ja tuleval sügisel alustatakse tööd asenduspinnal.

Tõrvandi kooli direktori Kristi Aria sõnul ei ole hoone see, mis teeb koolist kooli. Pelgalt maja ilma sisuta ei tööta ning tema sõnul on täiesti uue kooli ülesehitamiseks tarvis umbes kahe aasta pikkust eeltööd.

«Hästi palju on olnud tööd kogukonna informeerimisega. Näiteks kohtumised lasteaedade ja lapsevanematega,» rääkis ta. Lisaks sellele tuleb otsida töötajad ning luua õppekava. Samuti tuleb leida õpilased, aga seda alustati juba mullu kevadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles