Kastre valla eelarve on ligi 20 miljonit eurot

Tartu Postimees
Copy
Kastre valla eelarve kogumaht on ligi 20 miljonit eurot.
Kastre valla eelarve kogumaht on ligi 20 miljonit eurot. Foto: Margus Ansu

21. veebruaril võttis Kastre vallavolikogu vastu 2023. aasta Kastre valla eelarve. Selle kogumaht on 19 620 807 eurot, millest põhitegevuse tulud on 12 918 544 eurot ning põhitegevuse kulud 12 703 882 eurot.

Investeeringuid tehakse 6,5 miljoni euro väärtuses ning laenuvahendeid investeeringute elluviimiseks kaasatakse viie miljoni euro ulatuses. Võrreldes eelmise aasta eelarvega on põhitegevuse tulud kasvanud 12,6% ja kulud 18,7%.

«2023. aasta olulisimad prioriteedid investeeringute valdkonnas on kodulähedaste lasteaiakohtade loomine. Alustame uue seitsmerühmalise lasteaiahoone ehitamist endise Tuigo koolimaja asukohale ning avame uue lasteaiarühma ka Võnnu lasteaias. Lisaks saab juurdeehitise Sillaotsa kool, kuid uuendusi on planeeritud kõikides meie valla haridusasutustes,» sõnas vallavanem Priit Lomp. «Samuti planeerime endiselt panustada märkimisväärselt kohalike teede hoidu ja arendamisse, sealhulgas ehitame uue kergliiklustee Haaslava-Tuigo lõigule,» lisas Lomp.

«Enim suurenevad tööjõukulud, mille kogukasv on 21,6%. Suurim mõjutaja on õpetajate ning lasteaiaõpetajate töötasu alammäära kasv, lisaks panustab vallaeelarve märkimisväärselt lasteaedades õpetajate abide töötasu suurenemisse. Seoses laste arvu kasvuga haridusasutustes suurenevad ka koolide ja lasteaedade koosseisud,» sõnas vallavolikogu esimees Mati Möller.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles