Botaanikaaed tõstab märtsist piletihinda

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli botaanikaaed.



 



 


 

 
Tartu ülikooli botaanikaaed.        Foto: Sille Annuk

Tartu ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia piletite ning teenuste hinnad tõusevad alates 1. märtsist.

Nii loodusmuuseumi kui ka botaanikaaia täispilet tõusevad kahe euro võrra: muuseumis kaheksalt eurolt kümnele ja botaanikaaias kolmelt eurolt viiele. Õpilastele, üliõpilastele, pensionäridele, ISIC- ja ITIC-kaardi omanikele ning Eesti ajateenijatele kehtiv sooduspilet tõuseb ühe euro võrra ning hakkab loodusmuuseumis maksma viis ja botaanikaaias kolm eurot. Perepilet kuni kahele täiskasvanule ja kõikidele alla 18-aastastele lastele maksab edaspidi loodusmuuseumis 20 eurot ja botaanikaaias kümme eurot senise 16 ja kaheksa euro asemel.

Õppe- ja lasteprogrammide tasud jäävad aga samaks. Ka botaanikaaia avamaakollektsioonid on jätkuvalt tasuta aastaringselt külastamiseks avatud lahtiolekuaegadel kõigile huvilistele.

Seevastu tõuseb viie euro võrra giiditeenuste hind, ja seda nii loodusmuuseumis kui ka botaanikaaias. Botaanikaaias jääb soome-, saksa- või ingliskeelne giiditeenus endisele hinnale.

«Kasvuhoones paiknevate kollektsioonide külastamine piletiga aitab botaanikaaial kompenseerida soojalembeste taimede kasvatamiseks ja eksponeerimiseks tarvilikke energiakulusid. Peamiselt just oluliselt suurenenud kulutused elektri- ja soojusenergiale viisid meid olukorrani, kus piletite ja teenuste hinnad vajasid ülevaatamist ja korrigeerimist kulude kasvuga samas suunas,» ütles botaanikaaia juhataja Jüri Sild.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles