Galerii ⟩ Ukraina meeskond krooniti Eestis talvise kalapüügi maailmameistriks

Copy

Täna lõppesid Võrtsjärvel peetud talvise kalapüügi maailmameistrivõistlused, kus tugeva teise päeva sooritusega krooniti meistriks Ukraina meeskond. Teise koha saavutas Läti ning kolmanda Leedu meeskond, Eesti esindus saavutas 11 koondise seas kaheksanda koha.

Talvise kalapüügi meistrivõistlused algasid meeskondade jaoks tegelikult juba nädala alguses, kui kalamehed käisid Võrtsjärvel parimaid püügikohti kaardistamas ning kohalike oludega tutvumas. «Ametlikke treeningpäevi on kolm ja need on võistluse vaata et kõige tähtsam osa,» rääkis võistluse peakorraldaja Ivo Sööt.

Treeningute käigus kaardistavad meeskonnad kümne meetriste sektorite sees veekogu ja kalade omadusi, et võistluspäevaks endale sobiv auk leida. Sektorid loositakse välja võistluspäeva alguses. Seejärel on võistlejatel aega kolm tundi, et olenemata kalaliigist massi poolest kõige rohkem kala püüda. «Kalad peavad olema seaduse mõistes püügikõlbulikud, alamõõdulised kalad lastakse auku tagasi,» jätkas Sööt. Võistlus toimub kahel päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles