Iluvõimlemisturniir Miss Valentine jäi küberrünnaku alla

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Sel nädalavahetusel toimub Tartus iluvõimlemisturniir Miss Valentine.

 

 

 

 
Sel nädalavahetusel toimub Tartus iluvõimlemisturniir Miss Valentine.        Foto: Sille Annuk

Sel nädalavahetusel Tartus toimuv suurejooneline iluvõimlemiseturniir Miss Valentine jäi eile õhtul küberrünnaku alla. Rünnaku all olevas serveris lakkasid töötamast võistlustulemusi näitavad süsteemid. Öö läbi probleemi lahendamisega tegelenud tarkvaraspetsialist ja turniiri korraldaja suutsid võistluse toimumise ajaks hommikul süsteemid taastada.

Küberrünnak tabas iluvõimlemise võistlusi toetavat platvormi, mis tegutseb lisaks Euroopale veel ka Filipiinidel ja Ameerikas. «Inimesed töötasid kogu öö, et süsteeme taastada. Seal serveris olid lisaks tulemustele ka kõikide võistlejate muusikafailid, millest meil oli õnneks siiski koopia varuserveris olemas,» kirjeldas võistluse korraldaja Janika Mölder, kes öösel vaid mõne tunni magada sai. «Ei saa aru, kellele seda rünnakut vaja oli, kes sellest kasu saab.»

Möldri sõnul õnneks küberrünnak Miss Valentine võistlusi otseselt siiski ei mõjutanud. «Võistlused püsivad ajakavas, aga närve mõjutab selline asi küll,» jätkas Mölder.

Miss Valentine iluvõimlemise turniirilt ei ole sel aastal Ukraina vastu algatatud sõja tõttu lubatud osaleda Venemaa ega Valgevene sportlastel.

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles