Galerii ⟩ Peipsi kaldale rivistati üles tõelised tööloomad (1)

Copy

Täna toimus Kallastes traditsiooniline Karakatitsa ehk Peipsi kalurite jääsõidukite paraad. Vahvale perepäevale lisasid veel vürtsi laat ning maslenitsa ehk slaavi kultuuriruumi vastlapäeva tähistamine.

Karakatitsa tõmbenumber on karakakattide ehk jääsõidukite paraad, kus kohalikud kalurid tutvustavad oma uhkeid jää peal sõitmiseks ümberehitatud sõidukeid. Paraadi lõpus oli kalda ääres huvilisi niivõrd palju, et karakattide parkimine kujunes rahvasummas üsna keeruliseks.

Kuigi jääsõidukid on huvitava välimusega ja tõmbavad palju pilke, on need ehitatud siiski tööloomadeks. Meelis Kase 15 aastat tagasi ilmavalgust näinud Ford Sierra on ümber ehitatud UAZ-i veermikule ning seda veab edasi täiesti originaalne Fordi kaheliitrine karburaatoriga bensiinimootor. «Tähtis ei ole üldse see, kui kiiresti masin liigub, vaid et see jõuaks vesise ja sogase pinnaga jää peal raskust tõmmata,» märkis autoomanik Meelis Kask. Sel talvel on Sierra paraku ainult garaažis seisnud, kuna muutlike jääolude tõttu pole piirivalve kalureid jää peale lubanud. «Kõik loodame ja ootame, et praeguste külmadega ikkagi korraks ära saaks käia,» jätkas Kask.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles