Riia viadukti valguslahendust näidatakse vabariigi aastapäeva puhul

Tartu Postimees
Copy
Värviliselt valgustatud viadukt.
Värviliselt valgustatud viadukt. Foto: GKR Eesti / Jassu Hertsmann

Tartu Riia ringristmiku viadukti saab dekoratiivvalgustite abil nüüdsest toonida sobivatesse värvitoonidesse. Esimest korda saab seda näha rahvusvärvidena vabariigi 105. aastapäeva puhul.

«Viaduktile disainvalgustust kuvav seade võimaldab kõiki viadukti 12 tugiposti leedvalgustite abil eri värvidesse toonida,» kirjeldas valminud dekoratiivvalgustuse võimalusi Tartu läänepoolse ümbersõidu renoveerimise peatöövõtja GRK Eesti ehitusjuht Kaido Ivask.

«Timmime veel koostöös ASi Elektritsentrum spetsialistidega valgustugevust ja valguse suunda, et visuaal mõjuks kaunilt ning ei häiriks liiklejaid ja lähikonna inimesi,» tundis Ivask tehtust siirast rõõmu.

Viadukti iga kandeposti valgustavad kummaltki küljelt leedprožektorite komplektid. Lisaks on valgustid iga posti jalamil. Kokku hoolitsevad viadukti värvide eest 96 leedprožektorit, millest 72 on mastidel ja 24 on maapinnas.

Valgusteid hooldada pole vaja ning nende efektiivseks tööeaks on tootja lubanud vähemalt 15 aastat. Tartus on selliseid erivalgustid juba kasutusel Kaarsillal ja Rahusillal.

Riia viadukti dekoratiivvalgustus lülitub iga päev tööle pimedal ajal. Argipäevadel kasutatakse rahulikumaid värvilahendusi, puhkepäevadel ja olulistel tähtpäevadel rõõmsamaid lahendusi või tähtpäevale iseloomulikku värvikombinatsiooni. Tähtpäevade värvilahendustes kajastatakse ka meie sõbralike naabrite olulisemaid tähtpäevi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles