Galerii ja video ⟩ Kahe kooli gümnasistid kogunesid külma trotsides Toomemäele päikesetõusu tervitama

Copy

Kolmapäeva hommikul kella poole kaheksa ajal kogunes Tartu toomkiriku müüride vahele Tartu Annelinna gümnaasiumi ja Miina Härma gümnaasiumi koolipere, et tervitada läheneva vabariigi aastapäeva puhul päikesetõusu laulu ja tantsuga.

Kolmapäeva varahommikul näitasid termomeetrid Lõuna-Eesti kodudes krõbedaid külmakraade. Päikesetõusu eel oli Tartus -18 kraadi. Sellest hoolimata oli toome varemete vahele kogunenud suur hulk gümnasiste tähistamaks lähenevat vabariigi aastapäeva laulu ja tantsuga, mis näitas, et Vabariigi aastapäev on külmapühast igal juhul tähtsam.

Päeva juhatas sisse Annelinna gümnaasiumi riigikaitse õpetaja, kapten Marko Tiirmaa. Päike tõusis Eesti hümni ühislaulmise saatel. Kooliperesid tervitasid kahe kooli juhid, Hiie Asser ja Ene Tannberg. Lisaks neile ütlesid tervitussõnad ka linnapea Urmas Klaas ning haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas. Südantsoojendava etteaste tegi Miina Härma gümnaasiumi rahvatantsurühm Härmatis. Vabaõhuaktuse lõpuks sai igaks end kosutada sooja teega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles