Jaak Valge, Silver Kuusik: Miks on seekordsed riigikogu valimised nii kirglikud?

, Tartu volikogu liikmed, EKRE
Copy
Jaak Valge, Silver Kuusik.
Jaak Valge, Silver Kuusik. Foto: Margus Ansu/montaaž

Rahvuskonservatiivid on saanud hulga valesüüdistuste osaliseks. Värskeim neist on eriti alatu: laimu levitamine, nagu oleks EKRE teinud koostööd Kremliga. Tegemist on võitlusega nende inimeste häälte pärast, kes poliitikas eriti ei orienteeru ning võivad end lasta massiivsest laimupropagandast ära petta. Aga vastasseisu kirglikkust ilmestavad ka siinsamas targas Tartus toimunud juhtumid: EKRE plakatite lõhkumine ja EKRE reklaame kandnud autode rehvide tühjaks laskmine. Lõppkokkuvõttes kahjustab see muidugi Eesti poliitilist kultuuri tervikuna.

Teisalt tähendab kirglikkus ka seda, et Eesti inimesed hoolivad riigi käekäigust. Poliitilise vastasseisu aluseks on suhtumine Eesti iseseisvusse ja eesti rahvusesse. Ülejäänu tõukubki sellest. Ukrainat toetavad kõik Eesti parlamendierakonnad, Kremli vaadet ei edenda aga ükski. Vastupidise väitmine oleks puhas vale.

Loomulikult ei soovi ka globalistlikku ideoloogiat kandvad erakonnad Eesti iseotsustusõigust kohe hävitada, nagu ka rahvuskonservatiivid ei soovi Euroopa Liidust välja astuda või eirata kokkuleppeid rahvusvaheliste organisatsioonidega. Küll aga näevad kolm globalistlikku erakonda – Reformierakond, Eesti 200 ja sotsiaaldemokraadid – Euroopa Liitu väärtusena iseenesest ning Eestit ühe selle liiduvabariigina vähemalt tulevikus. Ehk teisisõnu toetatakse Euroopa Liidu föderaliseerumist ning käsitletakse Brüsselist tulevaid õigusakte vääramatute ettekirjutustena. Sõnavabadust piirava nn vaenukõne seaduse vastuvõtmine on nende kolme end liberaalseks pidava erakonna programmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles