Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

Jäädavalt on lahkunud noor kunstnik Eva Elise Oll

Copy
Eva Elise Oll 17. juunil 2016 oma näituse avamisel kultuuriklubis Promenaadiviis.
Eva Elise Oll 17. juunil 2016 oma näituse avamisel kultuuriklubis Promenaadiviis. Foto: Sille Annuk

Meie hulgast on jäädavalt lahkunud 34-aastane kunstnik Eva Elise Oll (24. IX 1988 – 16. II 2023). Sügisel 2019 on ta enda kohta kirjutanud, et ta viljeleb figuralismi ehk inimese väljenduslikul viisil kujutamist. «Olen kunstiga tegelenud kogu elu, kuid kunstnikuks hakkasin end nimetama 19-aastaselt, mil alustasin õpinguid kõrgemas kunstikoolis Pallas,» lisas ta.

Eva Elise Oll õppis lisaks kunstile erinevail aastail ka kirjandust ja rahvaluulet ning kunstiajalugu Tartu ülikoolis. Ta kuulus Tartu kunstnike liitu ja Kesk-Eesti kunstnike liitu. Isikunäitusi jõudis ta teha enam kui kümme ja ta osales paljudel ühisnäitustel.

Üks viimaseid isikunäitusi oli septembri algusest oktoobri alguseni 2021 Tartu kunstimajas. «Tema tihedalt täismaalitud lõuendid sisaldavad tihti moonutatud perspektiivi ja modernistlikke elemente. Sageli lisab ta maalidele kollaaži,» oli kirjutatud väljapaneku tutvustuseks.

Eva Elise Olli veebisaidil on näha, et teda ootasid tänavu ees ühisnäitus Margus Tiitsmaaga (alias Sorge) märtsis ja aprillis Pärnu linnagaleriis, isikunäitus aprillis ja mais Telliskivi loomelinnakus Tallinnas ja samuti isikunäitus mais Physicumi galeriis. Tema looming oli oodatud ka noorte ekspressionistide ühisnäitusele 10. juulist 12. augustini Pallase galeriis.

Eva Elise Olli kunstilehel Facebookis ilmunud teate kohaselt toimub ärasaatmine laupäeval, 25. veebruaril kell 13 Tartu Jaani kirikus. «Palume lilli mitte tuua. Selle asemel oleks Eval hea meel, kui teeksite annetuse loomade varjupaigale,» seisab äsja tehtud postituses.

Copy
Tagasi üles