GALERII JA VIDEO ⟩ Teenekad tartlased kohtusid üle kolme aasta vabariigi sünnipäevapeol silmast silma

Tartu Postimees
Copy

Tartu Postimees vahendas otseülekannet kolmapäeva õhtul algusega kell 18 ERMis peetavast vabariigi aastapäeva kontsertaktusest, kus tunnustati Tartu linna uusi aukodanikke ja Tartu Tähe kavalere ning kus teiste seas pidas kõne peaminister Kaja Kallas.

Tartu aukodaniku tiitli võtsid vastu raadiomees Madis Ligi, lastearst Tiina Stelmach ning näitleja ja muusik Peeter Volkonski. Teenetemärk Tartu Täht anti hingehoidjale Naatan Haamerile, A. Le Coqi kauaaegsele juhile Tarmo Noobile ning näitleja Külliki Saldrele.

Eesti Vabariigi 105. aastapäeva aktusel esinesid kõnega peaminister Kaja Kallas ja Tartu linnapea Urmas Klaas.

Peaminister Kaja Kallas puudutas praeguse aja suuri probleeme. «Ma tahaks kogu südamest teile siin ja praegu lubada, et kohe-kohe muutub maailm paremaks. Aga ma ei saa seda lubada,» sõnas ta. Samas rõhutas Kallas Eesti edukust. «Võin ma siin ja praegu nentida, et oleme rahvana uskumatult hästi ka nendes hulludes oludes hakkama saanud. /.../ Koos me saame üle ka kõige suurematest muredest, me ei alistu, me ei anna alla. Mitte kunagi.»

Linnapea meenutas, et viimati kohtusid tartlased ERMis silmast silma vabariigi aastapäeva piduõhtul kolm aastat tagasi ning siis olid peamiselt teemaks ettevalmistused kultuuripealinna aastaks ja mitmed linna edulood.

Kuid toona ei olnud sõnagi juttu julgeolekust, rahutust maailmast ega ka levima hakanud koroonaviirusest. «Täna ja just praegu on meil vaja hoida oma meeled virged ja selged. Rohkem kui kunagi varem on meil vaja külma närvi, tarkust ja kaastundlikkust maailmaasjade vastu,» ütles Klaas.

Aktuse kontserdikavas, mis kannab pealkirja «Sind vaid kiidan, Põhjamaa», astusid lavale Toomas Uibo ja pianist Johan Randvere, Elleri tütarlastekoor ja E Stuudio tütarlastekoor. Kava muusikaline juht ja dirigent on Külli Lokko, lavastaja Anne-Mai Tevahi.

Pääs ERMi oli kutsetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles