Haige hobune iga kell tohtri juurde ei saa

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaülikooli loomakliiniku juhataja Kalmer Kalmus.
Maaülikooli loomakliiniku juhataja Kalmer Kalmus. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eesti Maaülikooli loomakliinik on Baltimaade üks moodsamaid loomakliinikuid, kus saab teha hobustele röntgenit, magnetresonantstomograafilisi uuringuid ja muud vajalikku.

Paar aastat tagasi polnud ratsaspordiliit aga hobuste teenindamisega selles kliinikus üldse rahul: raviasutus oli lahti tööpäeviti üheksast neljani ja puhkuste ajal polnud hobusetohtreid kuskilt võtta. Samuti ei saadud loomaarste kätte nädalavahetustel, kui peeti rat­­savõistlusi. Põhjus oli lihtne ehk eelarvekärped ja rahapuudus. Pärast sellist kriitikat tekkis torm veeklaasis, sõna ütles sekka mitu kõrgel kohal töötanud meest, kelle hinnangul oli olukord kliinikus lubamatu. Kas nüüd on probleem lahenenud?

«Probleem pole lõplikult lahenenud,» vastas Eesti Maaülikooli loomakliiniku juht Kalmer Kalmus. «Rahapuudusel pole meil endiselt hobuste arste öösel ja nädalavahetustel tööl. Pikendasime tööpäeviti õhtuseid valveid kella üheksani, enamaks praegu võimalusi pole.» Ta lisas, et võrreldes kahe aasta taguse ajaga on kliinikus nüüd tööl kaks väga professionaalset hobusearsti. «Seega on areng märgatav,» ütles Kalmer Kalmus.

Mullu ravisid maaülikooli loomakliiniku veterinaarid 290 hobust, kellest suurem osa elab Tartu ümbruse tallides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles