Tartu rattaklubi alustab velotuuri Rwandas

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tänavusel hooajal Tartu 2024 Cycling Team nime kandev meeskond on Rwandas oma kogenumate sõitjatega.
Tänavusel hooajal Tartu 2024 Cycling Team nime kandev meeskond on Rwandas oma kogenumate sõitjatega. Foto: M.Kalja / Tartu 2024 Cycling Team

Juba kuuendat hooaega alustav Cycling Tartu rattameeskond teeb hooaja avastardi UCI esimese kategooria velotuuril Tour du Rwanda, mis kestab kaheksa päeva 19.–26. veebruarini.

Tänavusel hooajal Tartu 2024 Cycling Team nime kandev meeskond on Rwandas oma kogenumate sõitjatega. Eestlastest on viieliikmelises meeskonnas esindatud Markus Pajur, Siim Kiskonen ja Joonas Kurits. Lisaks eestlastele on meeskonnas veel Läti ja Soome U23 vanuseklassi meistrid Alekss Krasts ja Markus Knaapi.

Rwanda velotuuri tase on korralik ja kaasa sõidab ka neljakordne Tour de France'i võitja Chris Froome (Israel Premiertech). Mitu tippmeeskonda, nagu ka Rein Taaramäe endine tööandja Team Totalenergies, kasutab kõrguses peetavat mägiste etappidega velotuuri vormi lihvimiseks enne Euroopa võistluskarusselli naasmist. Ka Tartu 2024 Cycling Team loodab just Rwandast saada vajaliku treenituse. Selleks mindi kohale nädal enne velotuuri, et oleks aega kohapealsete oludega harjuda ja soojas vajalikke treeningukilomeetreid koguda.

Meeskonna liider on eelmisel aastal Prantuse Pro Continentali taseme meeskonnas Arkea Samsic sõitnud Markus Pajur. Hea finišijala ja klassikute spetsina tuntud mehe eesmärk on juba Rwandas paaril etapil näidata, et ta tase on selline, mis lubaks mõne tippmeeskonna särki kanda. «Talvine ettevalmistus on sujunud hästi ja olen tahet täis näitamaks oma parimat sõitu,» rääkis Pajur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles