Komisjonis said nime ähvardav begoonia ja lõhnav piksepõõsas

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Ähvardav begoonia (Begonia melanobullata).
Ähvardav begoonia (Begonia melanobullata). Foto: stevesleaves.com

Taimenimede komisjoni äsjasel koosolekul sai endale nime mitu uut taimeliiki ja ka taimede perekonda. Nendega on võimalik tutvuda andmebaasis taimenimed.ut.ee, aga mõned neist, mis tunduvad talle endale täitsa toredad, tõi komisjoni esimees Toomas Kukk välja suhtlusmeedias. Näiteks ähvardav begoonia (Begonia melanobullata).

Toomas Kuke lemmikud nime poolest on lisaks sellele lõhnav piksepõõsas (Clutia pulchella, ka perekonnanimi on uus), salavalge siidakaatsia (Albizia harveyi, perekond on ammu nimetatud), kännas-köitlehik (Cheniella corymbosa, ka perekond sai nime), nukits-tähkakaatsia (Senegalia nigrescens), kuldne ninaviljak (Heteropterys chrysophylla) või mehhiko pelukäpp (Mormodes badia), samuti hulk puusabade (Dendrochilum) ja tillandsiate (Tillandsia) liike.

Uued nimetused olid Toomas Kuke sõnul seekord vajalikud eeskätt Tartu ülikooli botaanikaaiale, sest kollektsiooni lisandunud taimed vajavad uusi silte.

Eelmisel nädalal sai kirja pandud 120 nime. Järgmise koosoleku peab komisjon eeloleval teisipäeval.

Eestikeelsete taimenimede andmebaasi peab Eesti looduseuurijate seltsi juures tegutsev botaanika terminoloogia komisjon koosseisus Toomas Kukk (esimees), Urmas Laansoo, Ott Luuk, Sirje Mäearu, Peedu Saar, Sulev Savisaar ja Kersti Tambets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles