Keskkonnaagentuur ja transpordiamet hoiatavad maratoonareid ning suusapeost möödujaid

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Maraton 2022. aastal. Foto on illustratiivne.
Maraton 2022. aastal. Foto on illustratiivne. Foto: Sille Annuk

Keskkonnaagentuur ja transpordiamet hoiatavad saabuva lörtsi, tuisu ja liiklusseisakute eest sel nädalavahetusel toimuval Tartu maratonil.

Transpordiamet teatas, et 49. Tartu maratoni toimumise tõttu on suusatajate ja nende saatjate liikumisest tingitult liiklus häiritud Otepää-Kääriku-Puka-Palupera-Elva regioonis 19.veebruaril kell 6.00–18.00.

Suusaraja ja maanteede ristumistel on teele lükatud lumi ning seetõttu kiirus piiratud kuni 30 km/h alates tänasest, 18. veebruarist kella 21.00 kuni 19. veebruarini orienteeruvalt kella 15-ni. Samuti on suusaraja ja maanteede ristumistel kehtestatud sõidukite ajutine peatumiskeeld ja liiklust korraldavad reguleerijad. Suusatajate suure hulga tõttu võivad liiklusseisakud ulatuda kuni ühe tunnini.

Keskkonnaagentuuri andmeil liikus laupäeva öösel aktiivne madalrõhuala Lõuna-Rootsist üle Läänemere Hiiu- ja Saaremaale ning päeval jätkab teekonda üle Eesti ida-kagu suunas. Kui öösel sadas lund ja lörtsi ning ennelõuna on suurema sajuta, siis pärastlõunal sajab taas lörtsi ja vihma ning õhtul läheb sadu üle lumeks. Pühapäeva öösel jätkab madalrõhuala teekonda Eestist ida-kagu suunas. Sajab lund, kohati tuiskab.

Laupäeva öösel oli ilm pilves ning sadas lund, lörtsi, ajuti tuiskas ja puhus kagutuul 7–11, puhanguti kuni 15 m/s, mis hommikuks nõrgenes. Õhutemperatuur on täna 0..+1 °C. Päeval on pilves ilm. Sajab lörtsi ja vihma, õhtul läheb sadu üle lumeks. Puhub lõunakaare tuul 3–9, ennelõunal puhanguti kuni 13 m/s. Õhutemperatuur on 0..+1 °C, pärastlõunal langeb.

Pühapäeva (19.02) öösel on pilves ilm. Sajab lund, öö hakul ka lörtsi, kohati tuiskab. Tuul pöördub edelast loodesse 3–10, öö hakul puhanguti 14 m/s. Õhutemperatuur on 0..-2 °C.

Päeval on pilves ja sajab lund, kohati tuiskab. Puhub lääne- ja loodetuul 4–9, puhanguti kuni 12 m/s. Õhutemperatuur on -2..-3 °C.

Lisanduv lörtsi ja lume kogus laupäeva õhtust pühapäeva hommikuni on orienteeruvalt 10 cm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles