Kambja valla kaasava eelarve hääletusel konkureerib viis ideed

Tartu Postimees
Copy
Möödunud aasta detsembri alguses avati Soinaste külaplatsi mänguväljak. See sai teoks tänu kohalike elanike initsiatiivile, kes esitasid idee 2022. aasta kaasava eelarve rahvahääletusele.
Möödunud aasta detsembri alguses avati Soinaste külaplatsi mänguväljak. See sai teoks tänu kohalike elanike initsiatiivile, kes esitasid idee 2022. aasta kaasava eelarve rahvahääletusele. Foto: Marko Ojakivi

Sel aastal saavad Kambja valla elanikud kaasava eelarve hääletusel valida viie idee vahel, mille esitasid kodanikud vallavalitsusele.

Hääletusel osalevad ettepanekud:

  • Kambja alevikku nüüdisaaegse suplusranna rajamine (kirikupoolne kallas)
  • Külitse järve tee valgustamine (Külitse järve tee 22194)
  • Räni aleviku puhke- ja mänguala loomine (Tiigrisilma 15 kinnistu)
  • Soinaste külaplatsile multiareeni püstitamine pallimängude harrastamiseks (Pesapaiga 5 kinnistu)
  • Ülenurme mänguväljaku ehitamine (Lasteaia 2 ja Uus 1 vaheline haljasala)

Esitatud ideid hindas kaasava eelarve komisjon, kes analüüsis teostatavust (ajalist, rahalist ja tehnilist) ning vastavust kaasava eelarve tingimustele.

2023. aasta kaasava eelarve hääletus toimub 15.–31. märtsil. Hääletusel saavad osaleda vähemalt 14-aastased elanikud, kelle elukoht on rahvastikuregistri andmetel Kambja vald. Juhul kui kodanik ei ole veel registreeritud valda, kuid soovib osaleda hääletusel, tuleb sisestada elukoha andmed aadressil rahvastikuregister.ee.

Rahvahääletuse tulemusel viiakse ellu enim hääli saanud ideed. Kui ettepaneku elluviimisel selgub, et selle maksumus ületab eelarves ettenähtud rahalisi võimalusi, võib vallavalitsus teha idee autoritele ettepaneku esitatu kohendamiseks. Kui seda võimalust ei soovita kasutada, teostatakse ideede nimekirja paremusjärjestuses järgmine ettepanek.

2022. aasta kaasava eelarve rahvahääletuse võitis ettepanek nüüdisajastada Poldrijärve matkarada ning järgnes idee rajada Soinaste külaplatsile mänguväljak, mis avatigi möödunud aasta detsembris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles