Tartlased pidid taas ukrainlaste paremust tunnistama

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Oma postituses sotsiaalmeedias tõdeb Tartu meeskond, et püsisid Prometeiga üle poole mängust samas taktis, aga siis vajutasid vastased gaasi ja läinud nad olidki. 73:91 kaotusmängu parim oli Ty Gordon 25 punkti, kaheksa lauapalli ja viie korvisööduga.
Oma postituses sotsiaalmeedias tõdeb Tartu meeskond, et püsisid Prometeiga üle poole mängust samas taktis, aga siis vajutasid vastased gaasi ja läinud nad olidki. 73:91 kaotusmängu parim oli Ty Gordon 25 punkti, kaheksa lauapalli ja viie korvisööduga. Foto: Tartu Ülikool Maks & Moorits Facebook

Oktoobris valusa kaotusega leppima pidanud korvpalliklubi Tartu ülikooli Maks & Moorits sai täna võimaluse revanšiks, kuid kõvast võitlusest hoolimata tuli meestel Prometeile siiski alla vanduda.

Eesti-Läti korvpalliliigas kohtusid meeskonnad omavahel esimest korda möödunud aasta 29. oktoobril, kui Ukraina võistkond viskas 101 punkti ja tartlased 64. Tabeliliidri vastu mindi teadmises, et kerge see mäng ei tule, sest Prometei on tänavusel hooajal kaotanud vaid ühe mängu ning on Eurokarika sarjas samuti liidripositsioonil.

Kohtumine algas tartlastele lootusrikkalt ja üsna tasavägiselt ning teise veerandaja alguses juhtis mängu Tartu meeskond, ent kui oli jäänud mängida veidi enam kui seitse minutit teist veerandit, lubati vastastel mööda minna.

Tartu sai teise veerandaja eelviimasel minutil võimaluse seis viigistada, ent Tomas Pavelka kahest vabaviskest läks sisse vaid üks, mis lubas ukrainlastel ühe punktiga mängu veel mõnda aega juhtida.

Esimese poolaja lõpp läks võrdlemisi tuliseks ja Tartu sai veidi aega mänguplatsi ka valitseda, kuid edu mängiti sama kiiresti taas maha. Viimasel sekundil suutis Prometei mängumees Dalenta Jamorel Stephens mitme sammu jagu kolmepunktijoonest eemal olles pall kõrge kaarega korvi visata, nii jäi poolaja lõpuks tabloole skooriks 41 : 38 külalismeeskonna kasuks.

Kolmandat veerandit alustasid tartlased uue energiaga ning esimeste minutite jooksul suudeti taas ohjad enda kätte haarata. Kui kolmandat veerandaega veel viis ja pool minutit mängida oli jäänud, viskas Stephens kaks vabaviset sisse, viigistades seisu 47 : 47.

Tartlased said veidi hiljem korraks taas juhtima minna, ent siis võtsid Prometei mehed end kokku ning viskasid mitu korvi järjest, jättes kodumeeskonna kaks minutit enne veerandaja lõppu 12 punktiga selja taha. Sarnaselt teise veerandaja viimasele sekundiga viskas kolmanda veerandi lõpus Prometei mängija Illia Sydorov kolm punkti, kasvatades seega ukrainlaste saagi 68 punktini, samal ajal kui tartlastele jäi 55 punkti.

Neljas veerand algas Tartu meeskonna vabavisetega, millest Leemet Böckler mõlemad ka korvi pani. Ent kui mängida jäi napilt alla viie minuti, oli Prometei edu Tartu meeskonna ees kasvanud juba 16 punktini, vastavalt 81 ja 65 punkti.

Kuigi viimasel veerandajal proovisid tartlased kaotusseisu mitu korda vähendada, tuli mängu lõpuks neil siiski Prometei paremust tunnistada ja võtta vastu 18-punktiline kaotus skooriga 91 : 73 ukrainlaste kasuks.

Ty Gordon oli Tartu parim 25 punkti, kaheksa lauapalli ja viie korvisööduga. Kolm kaugviset tabanud Illia Sydorov oli Prometey resultatiivseim 16 punkti ja nelja lauapalliga. Caleb Agada kogus 15 punkti ja kuus korvisöötu. DJ Stephensi arvele jäi 13 ja Oleksandr Balvinile 10 punkti ja seitse lauapalli.

Tartu peatreeneri Nikolajs Mazursi sõnul oli Prometey vastu keeruline rünnakurütmi leida. «Püsisime esimese poolaja mängus, aga sealt edasi karistati kõik meie vead ära. Sellise võistkonna vastu ei saa teha 18 pallikaotust ja loota võitu. Nad on teisel tasemel võistkond, valitsevad lauapalle ja mängivad kaitset põhitõdede järgi. Me ei suutnud nende vastu oma rünnakurütmi leida. Hea, et püsisime mängus kauem kui võõrsil mängus, aga peame selle kaotuse vastu võtma ja edasi liikuma,» sõnas Mazurs.

Tartu ülikooli Maks & Mooritsal on Eesti-Läti liiga tabelis kirjas 18 võitu ja seitse kaotust ning sellega ollakse neljandad. 25 võidu ja vaid ühe kaotuse teeninud Prometei troonib tabeli tipus.

Mehi ootab nüüd ees koondisepaus ning Eesti koondist lähevad esindama Märt Rosenthal ja Leemet Böckler. Andrii Voinalovych on kutsutud Ukraina koondisesse. Eesti-Läti liigaga jätkatakse taas märtsis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles