Ajakirjas tuli lugejate ette nõukogude kultuurielu

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Keele ja Kirjanduse erinumbri esikaane ülaosa.
Keele ja Kirjanduse erinumbri esikaane ülaosa. Foto: Repro

Rahvusarhiivi peahoones Nooras (Nooruse 3) esitletakse täna kell 14 ajakirja Keel ja Kirjandus erinumbrit, mida täidavad artiklid nõukogude aja kirjandus- ja kultuurielu teemadel. Seda tutvustavad kirjandusteadlane Janika Kronberg ning erinumbri koostanud TÜ ajaloo ja arheoloogia instituudi Eesti ajaloo professor Tõnu Tannberg.

Teemanumbri aluseks on möödunud aasta 5. ja 6. mail Tallinnas ja Tartus toimunud konverentsi «Sovetiaja kirjandus- ja kultuurielu. Uued allikad, lähenemisviisid, tõlgendused» ettekanded. Nagu märgib professor Tannberg ajakirjanumbri sissejuhatuses, tundus talle nõukogude aja kirjandus- ja kultuurielule pühendatud konverentsi korraldamine mõttekas mitmel põhjusel.

«Perioodi uurimisel on ühiskonna vaimuelu seni leidnud poliitilise ajaloo kõrval vähem tähelepanu, kusjuures enim on käsitletud sõjajärgseid aastaid. Kirjandus- ja kultuuriteemade käsitlemine on aga kindlasti vajalik mõistmaks nõukogude ühiskonna toimimist laiemalt: võimu ja vaimu sümbioosis kogu nõukogude aja vältel,» märgib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles