Luunja vallas juhtunud ränga tööõnnetuse kohta algatati kriminaalmenetlus

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tööl raskelt viga saanud naine viidi haiglasse. Pilt on illustreeriv.
Tööl raskelt viga saanud naine viidi haiglasse. Pilt on illustreeriv. Foto: Madis Veltman

Läinud reedel teatati häirekeskusele raskest tööõnnetusest ühes Luunja valla põllumajandusettevõttes, kus 38-aastase naise juuksed jäid tootmisliini vahele. Raskes seisus naine viidi haiglasse ning nüüdseks on juhtumi asjus algatatud kriminaalmenetlus.

Kuna õnnetus juhtus töökohas ja naine sai raskeid tervisekahjustusi, alustas politsei asjaolude kontrollimiseks kriminaalmenetlust. Siin peitub ka põhjus, miks uurijad ei nõustu praegu avalikustama toimunu üksikasju ega ka ettevõtte nime.

«Uurimise eesmärk on teha kindlaks, kas tööõnnetuseni võis viia kellegi tegevus või tegevusetus ja kas kõik ohutusnõuded olid nii ettevõtte kui ka inimeste poolt täidetud,» teatas Lõuna ringkonnaprokuratuuri prokurör Laura Jõgisoo. «Seejärel on võimalik otsustada, kas kellelegi on alust teha karistusõiguslik etteheide tööohutusnõuete rikkumises.»

Tartu Postimehele teada olevalt töötas vigastada saanud naine põllumajandusettevõttes tootmisliini juures. Ta kummardus liini alla ning tema juuksed jäid liini all keerleva toru ümber kinni.

Kannatanu sai raskelt viga ning ta suri 1. märtsil.

 

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles