Karmen Bruus seni avaldamata usutluses: ta kindlasti ei ahista mind, see on laim ja vale (1)

Kristofer Seema
, reporter
Copy
U20 MMi kõrgushüppe kuld Karmen Bruus ja treener Mehis Viru (vasakul) 9. augustil Tallinna lennujaama saabumas.
U20 MMi kõrgushüppe kuld Karmen Bruus ja treener Mehis Viru (vasakul) 9. augustil Tallinna lennujaama saabumas. Foto: Eero Vabamägi

Eesti kergejõustikuliidu juhatus otsustas täna määrata kergejõustikutreener Mehis Virule kergejõustikus tähtajatu tegutsemise keelu, sest ta olevat oma sportlastega käitunud treenerile ebasobivalt.

Kergejõustikuliit avaldas kolmapäeval pressikonverentsil, et juhtumi uurimine sai alguse eelmise aasta augustis U20 MMil Calis, kui Läti esinduse juht Dmitrijs Miļkevičs tegi avalduse, sest pidas Viru ja tema kõige lootustandvama kasvandiku Karmen Bruusi omavahelist käitumist kummaliseks.

30. augustil 2022, päev pärast seda, kui Eesti kergejõustikuliit alustas treener Mehis Viru suhtes distsiplinaarmenetlust, käis Bruus Tartu Postimehe toimetuses ajakirjanik Kelly Oleskile intervjuud andmas. Toona 17-aastane sportlane oli suvel osalenud kolmel tiitlivõistlusel: Eugene'i MMil, Cali U20 MMil ja Müncheni EMil. Tasuks kuld Calist, Eesti rekordi kordamine ning täiskasvanute maailmameistrivõistluste seitsmes koht.

Lisaks küsimustele viimase aja suurte saavutuste kohta uuris Olesk Bruusilt tollal vaid kuluaarides liikvel olnud kuulduste kohta, et Viru olevat oma treenitavaid ahistanud.

«Levib kuuldus, et Mehis Viru ahistab oma trennitüdrukuid ja samuti pole kergejõustiklase Karmen Bruusi teekond nii roosiline, kui meedias kajastatakse. Mis te arvate sellest väitest?» küsis Olesk. «Ei, Mehis kindlasti ei ahista mind. See on päris kindel. See on küll laim ja vale,» vastas Bruus lühidalt, ent resoluutselt.

Et selle usutluse ajal polnud ajakirjanikul väidete kohta vettpidavaid tõendeid, jäi teema ajalehes avaldatud intervjuust välja.

Eesti kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi ütles täna pressikonverentsil, et eile olid Karmen Bruus ja Mehis Viru Slovakkias võistlustel. Täna pöörduvad nad tagasi Eestisse.

Kergejõustikuliidu tänase otsuse kohta jagasid Bruus ja tema vanemad kommentaare avalduses, mille leiab SIIT.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles