Politseimajades alustavad tööd uued digikioskid

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Tartu politseimaja. Pilt on illustratiivne.
Tartu politseimaja. Pilt on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema

Veebruaris saavad kõik PPA teenindused uued digikioskid. Seniste vahetamine uute vastu toob kaasa katkestusi digikioskite töös. Tartu teeninduses vahetatakse kioskeid 14. veebruaril.

«Vahetame digikioskid uute vastu, sest ühest küljest on olemasolevad amortiseerunud ja teisalt uueneb tehnoloogia iga päev, mistõttu on oluline, et ka digikioskeid toetaks kõige uuem tehnoloogia. Lisaks sellele oleme panustanud digikioskite tarkvaraarendusse, et nende kasutamine oleks klientidele veel mugavam, oleme sealjuures võtnud arvesse ka aja jooksul laekunud klientide tagasisidet,» rääkis PPA isikutuvastuse teenuse omanik Annemari Paas.

«Kuigi oleme tehnikute töö planeerinud selliselt, et digikioskite töö oleks häiritud võimalikult vähe, võib vahetus kaasa tuua lühiajalisi tõrkeid digikioskite töös. Kui konkreetses teeninduses on parasjagu vahetus käimas ja digikioskite kasutamine häiritud, anname kohapeale tulnud klientidele sellest ka kohe teada. Palume klientidelt mõistvat suhtumist võimalike ebamugavuste ja lisanduda võiva ajakulu pärast,» ütles Paas.

Paas selgitas, et praegu on PPA teenindustes kasutusel üle Eesti 24 digikioskit, aga vahetuse käigus saab neid olema kokku 27. Üks digikiosk tuleb juurde nii Tallinnas asuvasse Pinna teenindusse kui ka Jõhvi ja Narva teenindusse. Kõik kioskid vahetatakse välja 14.–22. veebruarini.

PPA teeninduste digikioskites saab teha isikut tõendava dokumendi jaoks vajalikku fotot, anda sõrmejälgi ja allkirjanäidist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles