Endist politseinikku kahtlustatakse suures ulatuses vallavalitsuse tüssamises

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Endine politseinik, romaani «Hea ment» autor Rauno Võsaste on uurimise all teist korda.
Endine politseinik, romaani «Hea ment» autor Rauno Võsaste on uurimise all teist korda. Foto: Eili Arula

Eelmisel nädalal pidasid keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo ametnikud kinni Kuremaa ujula juhataja Raivo Tralla, keda kahtlustatakse usalduse kuritarvitamises ning ettevõtja ja endise kõrge politseiametniku Rauno Võsaste, keda kahtlustatakse usalduse kuritarvitamisele kaasaaitamises. Esialgse kahtlustuse kohaselt on nende tegevuse tagajärjel saanud Jõgeva valla hallatav Kuremaa ujula suure kahju, mis küündib 800 000 euroni.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri avalike suhete nõunik Kauri Sinkevicius vahendas, et esialgsetel andmetel sõlmisid Kuremaa ujula juhataja Raivo Tralla ning OÜ Ferricrux juhatuse liige ja ainuomanik Rauno Võsaste ajavahemikul 2018–2022 kokkuleppeid, mis võimaldasid Ferricruxil pakkuda Kuremaa ujulas majutus- ja toitlustusteenust Eestis paiknevatele liitlassõduritele.

Uurimises kogutud info kohaselt teenis Ferricrux nimetatud aastatel selliselt suures ulatuses kasumit, mis on eelduslikult käsitletav vallale kuriteoga tekitatud kahjuna. Esialgsetel andmetel sai Kuremaa ujula juhataja osa kasumist endale. Täpne kahju suurus peab selguma uurimise käigus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles