Algavad ettevalmistused Emajõe kaldapromenaadi rajamiseks (1)

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Atlantise poolsele kaldapealsele kavandatava puhke- ja promenaadiala.
Atlantise poolsele kaldapealsele kavandatava puhke- ja promenaadiala. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Esmaspäeval algavad Tartus Kaarsilla ja Atlantise hoone ümbruses ettevalmistused Emajõe kaldapromenaadi ehituseks. Jõeäärne puhkeala peab valmima sügisel.

«Kuna ehitustöid tuleb osaliselt teha ka jõevees, on tegemist üsna keeruka ettevõtmisega, kuid esmased arutelud kogenud ehitusettevõttega sisendasid kindlustunnet, et tööd saavad tähtajaks lõpetatud,» rääkis abilinnapea Raimond Tamm. «Loodame tartlaste mõistvale suhtumisele, et tööde ajal on vahetult jõe ääres ning ka ümbruskonnas liikumine piiratud.»

Kaarsilla ja Atlantise hoone vahelisele kaldapealsele ehitatakse eri kõrguse ja laiusega trepistikud ja platvormid, rajatakse kohvikuteala ja vaateterrassid. Samuti on kavas rekonstrueerida amortiseerunud kaldakindlustis ja jõeäärsed kõnniteed ning rajada uus kergliiklustee.

Kaarsilla juures olev vana trepp lammutatakse ja rajatakse uus.

Atlantise hoone ja Rahu silla vahelises lõigus vahetatakse pärast kaldkindlustise remonti välja kaldapiire ning sadamakai juurde ehitatakse ligi nelja meetri laiune raudbetoonist trepp. Ala saab ka uue valgustuse.

20. veebruaril alustab ehitaja kaldakindlustise remonti Rahu silla ja Atlantise hoone vahel ning selles lõigus suletakse siis jalakäijatele jõeäärne kõnnitee. 1. märtsil suletakse ka üks pool Kaarsillast, et tagada liiklejate ohutus seoses silla külje all algavate kaevetöödega. Kaarsilla üks rada jääb suletuks kaheks kuuks.

Kaldapromenaadi projekti koostas OÜ Tinter-Projekt, kes lähtus OÜ TajuRuum tehtud eskiislahendusest. Kaldapiirde rekonstrueerimise projekti koostas OÜ Kuren Projekt.

Tööd Rahu sillast Atlantise majani on kavas lõpetada 30. juuniks, kogu promenaadiala peab lepingu kohaselt valmis saama novembri lõpuks.

Arendus läheb maksma 1,7 miljonit eurot ja ehitab GRK Eesti AS.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles