Avariisse sattunud rong liigub, kuid reisijad jätkasid teed bussidega (4)

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Esmaspäeva hommikul avariisse sattunud Elroni rong.
Esmaspäeva hommikul avariisse sattunud Elroni rong. Foto: Lugeja foto

Esmaspäeva hommikul kella veerand kaheksa ajal Pedja raudteepeatuse lähistel raudteeülesõidukohas avariisse sattunud Tartu-Tallinna reisirong on liikumivõimeline, kuid rong sai siiski nii palju kannatada, et reisijate vedu sellega praegu jätkuda ei saa.

Umbes poolteist tundi pärast avariid õnnestus reisirongil liikuda tagasi Pedja raudteejaama. Reisijate veoks telliti kohale bussid. 

Elroni turundus- ja kommunikatsioonijuht Katrin Kulderknup selgitas veidi pärast kella üheksat, et tasapisi hakkab rongiliiklus taastuma. «Kui tekib veel viivitusi, siis teenindatakse reisijaid bussidega,» sõnas ta. 

Hommikul püsis lootus, et pärastlõunaste reisirongide väljumist hommikune avarii enam mõjuta. «Kuid reisijatel tasuks täna kindlasti jälgida infot Elroni veebilehelt,» lisas Kulderknup.

Avariisse sattunud rong pärast kokkupõrget Pedja raudteejaamas.
Avariisse sattunud rong pärast kokkupõrget Pedja raudteejaamas. Foto: Lugeja foto

Avariisse sattunud rong liikus Tartust Tallinna suunas. Avarii juhtus Pedja raudteejaama lähistel Päde ülesõidukohas, kui raudteele sõitis ette VW Transporteri kaubik. Kokkupõrke järel paiskus auto raudteetammi kõrvale kraavi ning purustas selle käigus raudteetaristu elektrikapi. Rongis viibinud reisijatele tundus, et rong lohistas kaubikut veel mõnda aega mööda raudteed, kuid kolinat tekitasid ilmselt rongi küljest purunenud detailid. Rong jäi pidama avariipaigast umbes saja meetri kaugusel.

Õnneks avariis keegi viga ei saanud. Raudteeülesõidukohal ei ole tõkkepuid ega foori. Tee oli seal libe.

Rong oli pärast avariid küll liikumisvõimeline, kuid reisjateveoks seda enam kasutada ei saanud. Kannatada saanud rong sõitis Pedja raudteejaama, kust see esimesel võimalusel  liigub depoosse ning seejärel vajab veerem remonti.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles