Jõgeval toimuvad Betti Alveri luulepäevad

Tartu Postimees
Copy
Betti Alverile pühendatud luulepäevad põhikooliõpilastele Jõgeval.
Betti Alverile pühendatud luulepäevad põhikooliõpilastele Jõgeval. Foto: Riina Mägi

Eile algasid Jõgeval XVIII Betti Alverile pühendatud luulepäevad «Tuulelapsed». Sündmus toob kokku umbes 250 luulehuvilist põhikooliõpilast kogu Eestist ning ürituse keskmes on seekord kirjandusperekond Raud: etendatavad lavastused põhinevad Mart Raua, Eno Raua, Aino Perviku ja Piret Raua luuletekstidel.

Kahe päeva jooksul vaadatakse ära 17 lavastust – kümme reedel ja seitse laupäeval.

Lavastusi hindavasse nõukotta kuuluvad seekord Leelo Tungal, Kristiina Oomer, Toomas Lõhmuste, Andrus Vaarik, Märt Treier, Margus Mikomägi, Martin Algus, Viljar Pohhomov, Reigo Tamm, Maarius Pärn ning Priit Põdra.

Laupäevase pärastlõunatunni, mil nõukoda otsuseid teeb, sisustab noortele luulehuvilistele ära improteater Impeerium. Luulepäevade pidulik lõpetamine on laupäeval kell 15.

Valdavalt kuuleb laval Eno Raua ja Aino Perviku luulet ning lavastuste pealkirjad lubavad oletada, et tekstikordusi on päris palju. Aga see pole kaugeltki halb. Pigem on publikul just huvitav jälgida, kui erinevalt üht ja sama teksti lavastuses interpreteerida saab.

Võõrustaja, Jõgeva kooliteater Liblikapüüdja, astub luulepäevadel üles tervelt nelja lavastusega, mille autor on Lianne Saage-Vahur ja liikumise seadja Ave Anslan. Liblikapüüdja 1. klassi, 4.–5. klassi ja 6. klassi trupp läksid lavale reedel, 7.–8. klassi trupp aga laupäeval. Kõige noorematele liblikapüüdjatele oli see esimene tuleproov suure publiku ees. Jõgeva kooliteatri gümnaasiumiealised noored löövad aga kaasa «Tuulelaste» korraldusmeeskonnas.

Luulepäevi korraldavad MTÜ Tähetund, kooliteater Liblikapüüdja ja Jõgeva põhikool koos Jõgeva kultuurikeskusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles