Eesti edukaim talisurfaja Raigo Piho pälvis järjekordse MM-tiitli

Liisa Salekešina
Copy
Keeruliste olude kiuste jäi talisurfar Raigo Piho tulemustega rahule.
Keeruliste olude kiuste jäi talisurfar Raigo Piho tulemustega rahule. Foto: Erakogu

29-aastane Raigo Piho pälvis eelmisel nädalal Võrtsjärvel aset leidnud talisurfi MM-il Wissa freestyle'is kuldmedali.

Viis päeva kestnud võistlused toimusid keerulistes ilmastikuoludes, sellest hoolimata jäi Raigo Piho võistluste tulemustega rahule.

«Kursisõitudes läks mul päris hästi, täispumbatavate lohede klassis olin esimene, samamoodi maratonis. Ent sel aastal korraldajad millegipärast madratspurjeid ja täispuhutavaid purjeid ei eraldanud ning kokkuvõttes jäin nii race'is kui ka maratonis viiendale positsioonile,» kommenteeris ta.

Paraku jäi Raigo Piho ilma hõbemedalist kiirussõidus, kohtunike põhjustatud segaduse tõttu otsustati tänavu medaleid kiirussõidus üldse mitte välja anda. «Olud olid küll väga rasked, tuul oli tugev, järvejää oli vett täis ja pidevalt olin suure hoo pealt vesilius,» kirjeldas ta võistlust. «Kuigi oli väga raske, leidsin kuivi radu, pingutasin pea neli tundi järjest, sõites selle ajaga kokku 130 kilomeetrit.»

Piho maksimumkiirus kiirussõidus oli 91,65 km/h ja 10 sekundi keskmine aeg oli 86,55 km/h, millega ta jäi pingereas teisele kohale.

Raigo Piho on Eesti üks edukaimaid surfareid: lisaks talisurfi MM-tiitlitele on ta kahekordne Eesti meister lohesurfi vabastiilis ja neljakordne maailmameister talisurfis.

Raigo Piho töötab müügijuhina OÜs Tehingukeskus ning ettevõte on ühtlasi ka toetanud tema sportlaskarjääri. Tehingukeskuse juhatuse liikme Margus Ingveri sõnul on neil Raigo Piho saavutuse üle väga hea meel. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles