JÄRELVAADATAV ⟩ Tartu ülikool ootab taas huvilisi lahtiste uste päevale

Tartu Postimees
Copy
Üle mitme aasta toimub ülikooli avatud uste päev kohapeal, mitte veebis.
Üle mitme aasta toimub ülikooli avatud uste päev kohapeal, mitte veebis. Foto: Sille Annuk

1. märtsil toimub Tartu ülikoolis lahtiste uste päev. Sel aastal oodatakse kõiki huvilisi üle mitme aasta taas Tartusse kohapeale õppehooneid ja ühiselamuid avastama ning õppimisvõimalustega tutvuma.

Õppeprorektor Aune Valgu sõnul võib pärast mitut koroona-aastat ja avatud veebiuksi rõõmustada jälle selle üle, et kõik õppimishuvilised saavad tulla Tartusse ülikooliõhku nuusutama.

Lahtiste uste päev algab Tartu ülikooli raamatukogus tulevase üliõpilase konverentsiga, mida juhib ajalooeriala üliõpilane Mathias Matjus. Osalejaid tervitab Tartu ülikooli üliõpilasesinduse esimees Katariina Sofia Päts. Iga aasta oodatuima ettekande peab vastuvõtutalituse juhataja Tuuli Kaldma, kes annab nõu, kuidas valmistuda ülikooli kandideerimiseks.

Konverentsi esimeses aruteluringis räägivad eri valdkondade üliõpilased tudengielust ausalt ja avatult, jagades praktilisi nippe nii eriala valimise, sisseastumise kui ka õppimise kohta. Teises, vilistlaste vestlusringis annavad väärtuslikku nõu ülikoolitee läbinud, kes räägivad sellest, kuidas teha teadlik erialavalik ja mil viisil mõjutavad ülikooliõpingud hilisemat edukust.

Raamatukogus on avatud ka messiala, kus saab põhjalikult uurida ülikooli õppekavade ja õppimisvõimaluste kohta ning küsida tasuta karjäärinõu. Muu hulgas on võimalik tasuta käia ülikooli muuseumides ja tutvuda Tartu ülikooli peahoone põneva ajalooga.

Päeva jooksul toimub enam kui 70 praktilist töötuba ja infotundi, kus saab aimu õppekavade sisust, katsetada erialade sobivust ja uurida sisseastumise kohta. Samuti toimuvad ekskursioonid, mille käigus tutvustatakse ülikoolilinna.

Näiteks viivad semiootikud huvilisi põnevale jalutuskäigule mööda Tartu linnamaastiku semiootilisi radu. Isejuhtivate autode töötoas saavad õpilased teada, kuidas üht robotit mööda linna liikuma panna.

Meditsiinihuvilistel on ainulaadne võimalus külastada lahangusaali, õpetajaametist huvitatud saavad aga teada, milline on õpetaja argipäev ja miks just see amet valida. Akadeemilise testi infotunnis antakse ülevaade sellest, mida test endast kujutab, millistest osadest see koosneb ja kuidas kujuneb tulemus.

Nõuandeid ülikoolis rahaliselt hakkama saamiseks jagavad Swedbanki eksperdid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles