Variku spordihoones tekib Eesti meistrivõistlustel breiktantsus ägedaid vastasseise

Tartu Postimees
Copy
Hetk Eesti eelmise aasta meistrivõistlustelt.
Hetk Eesti eelmise aasta meistrivõistlustelt. Foto: Eesti tänavatantsijate liit

Sel laupäeval peetakse Tartus Variku spordihoones Eesti tänavatantsijate liidu meistrivõistlused breiktantsus ja püstistes tänavatantsudes. Eestlastele tuleb konkurentsi pakkuma rekordarv võistlejaid välisriikidest ning esimest korda on kavas 4 vs. 4 Breik Crew' kategooria, kus tantsijad osalevad tiimide kaupa.

Päeva jooksul selguvad parimad üheteistkümnes kategoorias ja kuues tänavatantsustiilis. Breiktantsijad ei pea sel korral stardimaksu tasuma.

«Kuna breik on 2024. aastal Pariisi olümpiamängudel üks aladest, saime breigi edendamiseks suurema toetuse. Ootame igal juhul rohket osavõttu ja praegu tundub võistlejate nimekiri väga huvitav,» rääkis võistluste juht Mari Venski. «Isiklikult ootan väga ka neljaliikmeliste tiimide võistlust, mida meil varem kavas pole olnud. Selle vastu on tantsijad ise ka huvi tundnud ning need lahingud on väga vaatemängulised.»

Eesti meistreid selgitatakse lisaks breiktantsule veel viies tänavatantsustiilis: hiphop, house, popping, locking ja krump. Suur osa kategooriatest on vanusepiiranguta ehk võistelda saavad ka täiskasvanud, kuid üks on eraldi juunioridele.

Tänavatantsijate liidu koordinaatori Merit Meroneni teatel koosneb žürii sel korral välismaa tippudest, kelle hulka kuulub näiteks Inglismaa breiktantsu meistrivõistluste eestvedaja ning noorte olümpiale breiktantsu hindamissüsteemi üks rajajatest B-boy Renegade. Tema kõrval on otsustajateks veel Soomest pärit Taija Hinkkanen (B-girl Taya), kes kuulub maailmakuulsa Flow Mo Crew' koosseisu. Ka kolmas breigikohtunik B-boy Narek the Show on üle 14-aastase kogemusega tantsija, kes on saavutanud esikohti suurvõistlustel nii Venemaal kui Euroopas.

Teisigi tänavatantsustiile hindab välismaine žürii, kuhu kuuluvad Inglismaalt pärit tantsijad Braze ja Kashmir Leese ning Rootsist pärit Lockingu stiili edendaja Funky Fedler. Kõik žüriiliikmed on tegutsenud tänavatantsumaastikul vähemalt 15 aastat ning võitnud esikohti nii Aasias kui ka Euroopas.

Eesti tänavatantsijate liit on 2010. aastal loodud vabatahtlik spordialaliit, mille eesmärk on edendada ja koordineerida tänavatantsualast tegevust Eestis. 2021. aasta novembrist korraldatakse Eesti karika- ja meistrivõistlusi tänavatantsudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles