Teater annab võimaluse süüa-juua ja loob ka vabaduse vabandamiseks

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Lavastuse «Praktiline Eesti pidulaud» lõpus on kõhu täis söönud ja mitmest toostist osa saanud publiku ees lauad nagu äkked.
Lavastuse «Praktiline Eesti pidulaud» lõpus on kõhu täis söönud ja mitmest toostist osa saanud publiku ees lauad nagu äkked. Foto: Gabriela Urm/Tut

Laupäeval oli Vanemuise väikeses majas esietendus, Priit Strandbergi lavastusena tuli vaatajate ette Anton Tšehhovi draama «Kirsiaed». Reedel tuleb esimest korda vaatajate ette sama teatri koostöös Tartu Uue Teatriga (TUT) Reimo Sagori lavastajakäe all «Vaba(n)dus». Seda mängitakse TUTi saalis, sama teatri teisel korrusel väikses saalis on aga pühapäeval mängukavas söömaajaga teleteatrietendus.

Kolme pika laua taha istuma pandud publik vaatab ekraanil Ivar Põllu lavastatud «Praktilise Eesti ajaloo» salvestist. Kukerpillide lauludele ehitatud lugu oli TUTi mängukavas aastail 2017–2022 ja läks täissaalidele. Saalid olid täis mitte ainult publikut, vaid samuti toidulõhnu. Nüüd aga teeb lavastuses pakutava toidu ja joogiga ka publik suu seks. Salvestise vaatamisel tehtud väiksemaid pause täidavad toostid.

Kaetud laua taga

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles