Üliõpilasteater toetab kultuuritöötajaid tasuta etendustega

Raimu Hanson
, ajakirjanik
Copy
Lavastuse keskmes on kolm koera.
Lavastuse keskmes on kolm koera. Foto: TÜT

Tartu üliõpilasteater (TÜT) tõi möödunud laupäeval vaatajate ette lavastuse «Lõputu rahu» viimase avaliku etenduse, kuid teatas nüüd, et 12. ja 19. veebruaril on kavas seda tasuta mängida Tartu kultuuritöötajaile.

«Möödunud aasta lõpus püüdis tähelepanu kultuuritöötajate pöördumine avalikkuse poole. Kehv palk oli jätnud kitsikusse inimesed, kelleta kultuurielu Tartus ei oleks võimalik,» teatas TÜTi tegevjuht Kelly Kittus. «TÜT otsustas näidata solidaarsust kultuuritöötajatega ja korraldab neile mõeldes kaks tasuta «Lõputu rahu» etendust. Publikul on võimalus soovi korral toetada fondi, mille raha annetab TÜT Ukrainale.»

«Lõputu rahu» on TÜTi seni kõige uuem lavastus. Ühtlasi on see Vanalinna hariduskolleegiumi ja TÜTi kasvandiku Joonas Vatteri debüüt lavastajana.

Vaatluse all on kolm koera, kes osalevad terrorismivastase võitluse üksuse sisseastumiskatsetel, ning trupp küsib, mis on rahu hind ja kelle kohustus on seda maksta. Kuigi lavastus puudutab otseselt terrorismiteemat, on rõhuasetus tänasel päeval laiemalt vägivalla ja kitsamalt sõja kontekstis.

Hispaania näitekirjaniku Juan Mayorga näidendi on tõlkinud Laura Talvet. Lavastuse kunstnik on Heili Helene Rungi ja valguskunstnik Enor Niinemägi. Mängivad Getter Dolgošev, Anel Neumann, Henrik Lainvoo, Peeter Piiri ja Toomas Krips.

Tartu kultuuritöötajatele mõeldud etendused toimuvad 12. ja 19. veebruaril kell 19.30 üliõpilasmajas (Kalevi 24).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles