Pallase disainitudengid esitlevad Stockholmis disainilahendusi

Tartu Postimees
Copy
Pallase tudengid osalevad Stockholmi messil.
Pallase tudengid osalevad Stockholmi messil. Foto: Andrus Kannel ja Pallase tudengid

Kõrgema kunstikooli Pallas üliõpilased osalevad teisipäevast laupäevani Stockholmi mööbli- ja valgustimessil, kus nad esitlevad oma disainilahendusi.

Tänavu esitletakse messi Greenhouse disainikoolide alal mööbli- ja tekstiilitudengite koostööna valminud projekti «Tühi/Empty», milles osalejad pööravad tähelepanu väärtustavale taaskasutusele ning otsivad võimalusi disainiprotsessi jätkusuutlikuks arendamiseks.

Pallase mööbli- ja tekstiiliosakonna üliõpilaste disainimeeskonnad alustasid disainimisprotsessi piiratud koguse etteantud puitmaterjaliga, millele lisaks leidis iga meeskond oma toote jaoks materjalijääke ning järgis oma tootearenduses väärtustava taaskasutuse põhimõtteid.

Koostööprojekti «Tühi/Empty» tulemusena on valminud kuus sisustustoote prototüüpi, mille disainimisel on kasutatud mõlema valdkonna oskusi ja võimalusi. Toodete esitlemine rahvusvahelisel erialamessil annab tudengitele võimaluse saada vahetut tagasisidet ning sõlmida kontakte tulevikuks.

Messil tulevad esitlemisele riidestange Traadistick, tugitool Untangle, sisustuselement Multishelf, puhketool Empty/Charged, moodulriiul Rest ja istumisalus Coma.

Projektis osalesid Gert Christjanson, Renate Eensalu, Liisa Hanvere, Iris Eller, Ülle Järv, Eliise Järve, Kirke Kirikall, Karl Olaf Kolla, Caroliina Ladva, Grete Maruste, Teiloora Ojaste, Rebecca Raak, Bruno Sepp, Inger Tammela ja Monika Teder ning projekti juhendasid Madis Liplap, Aet Ollisaar ja Keret Altpere.

Pallase väljapanek paikneb messi Greenhouse alal asukohaga C06:56.

Tudengite osalemist messil toetab Eesti kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles