Erkki Bahovski: Muuseumi-Eesti (1)

, Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Erkki Bahovski
Erkki Bahovski Foto: Eero Vabamägi

Nursipalu harjutusväljak on delikaatne teema. Sellegipoolest vaatasin imestusega ühe võrokese kommentaari «Aktuaalses kaameras», kus harjutusväljaku laiendamise vastu olev inimene teatas, et kuna Nursipalus on sõjavägi, siis oleks just see Vene pommirahe sihtmärk ja seega on ohus ka kõik teised. Esiteks: kus siis sõjavägi peaks olema, kui Venemaa ründab? Osmussaarel, kus on vähe inimesi?

Teiseks: tundub, et Nursipalu kaitsjad ei ole vaadanud Ukraina uudised, muidu nad teaksid, et Vene sõjavägi ei pommita ammu enam sõjaväge, vaid pigem just tsiviilobjekte. Näiteks ehitisi, millele on suurte tähtedega kirjutatud LAPSED. Mis annab põhjust arvata, et Vene armee Eesti puhul kuidagi teisiti käituks?

Hea küll, loomulik vastuküsimus on, kas ma räägiks ja kirjutaks samamoodi, kui mu enda maja laiendamise teele jääks. Ja tõepoolest, meie suguvõsal on Muhus olnud umbes 150 aastat talukoht, millel olevat majakökatsit oleme üritanud oma napi rahaga püsti hoida. Aus vastus sellele küsimusele on, et ma ei tea. Ma ei tea, mida ma teeksin, kui sõjavägi tahaks maja ära võtta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles