Teenetemärgi saanud hematoloog: meditsiinis käib areng tibusammudega

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Tartu ülikooli kliinikumi hematoloogia ja luuüdi transplantatsiooni osakonna juhataja Aine Kaare saab presidendilt riikliku teenetemärgi.
Tartu ülikooli kliinikumi hematoloogia ja luuüdi transplantatsiooni osakonna juhataja Aine Kaare saab presidendilt riikliku teenetemärgi. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Tänavu saab president Alar Kariselt teenetemärgi teiste seas ka Tartu ülikooli kliinikumi hematoloog Ain Kaare.

Uudist kuuldes jäi Tartu ülikooli kliinikumi hematoloogia ja luuüdi transplantatsiooni osakonna juhataja Ain Kaare esiti vaikseks ning sõnas mõne hetke pärast: «Mul on väga raske öelda, kuidas ma ennast tunnen, aga mis siin tunda, loomulikult on hea meel!» Ta lisas, et iga tunnustus on tähtis ja oluline. 

Kui rääkida viimase aja töövõitudest ja saavutustest, siis sõnas doktor Ain Kaare, et meditsiinis käib areng tibusammudega. «Aga kui sätime arengu perspektiivi ja võrdleme näiteks 2000. aastat 2023. aastaga, on areng meeletu,» ütles ta.

Enda töödest tõstis Kaare esile vereloome tüvirakkude siirdamist. «See on minule südamelähedane ja paneb mul vere käima,» sõnas ta.

Küsimusele, kellele ta teenetemärgi saamisest esimesena teatab, vastas Kaare, et võib olla ta kohe esimese hooga ise ei hakkagi kellelegi teatama. «Las olla mu kodustel ka üllatusmoment ja las loevad ise meedia vahendusel,» sõnas ta muigega. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles