Päevatoimetaja:
Eili Arula
(+372) 739 0339

GALERII Lumeskulptuuri sõnum: õpi enda eest seisma ja ohuolukorras õigeid otsuseid tegema

Copy

Tartusse Küüni tänavale kerkis pühapäeval naiskodukaitsjate ja nende toetajate jõul lumeskulptuur, tuletamaks inimestele meelde telefonirakenduse embleemi «Ole valmis!». Vähetähtis pole seegi, et nüüd on lastel kesklinnas üks väike liulaskmise lisavõimalus juures.

Suure töö tegid ära naiskodukaitsjad Adele Sisask, Ülle Võsu Karin Rea ja Kadri Peterson ning kaitseliitlane Jürgen Sisask. Ehitas ka naiskodukaitse toetajaliige Kristjan Teedema, kes jäädvustas sündmuse fotodele.

Lumeskulptuuri loomist märkas India päritolu kunstnik Udeya Vir Singh, kes on Tartus elanud kaheksa aastat – ta naine on eestlane. Ja temagi astus naiskodukaitsjate juurde, kaks poega kaasas, ning küsis, kas võib appi tulla.

Tuligi! Kõigepealt organiseeris termosetäie kuuma tšaid ja pärast seda asus ka ise lumekamakatega mehemoodi mässama.

Kuum jook lumeskulptuuri ehitajatele tassidesse, valajaks Udeya Vir Singh.
Kuum jook lumeskulptuuri ehitajatele tassidesse, valajaks Udeya Vir Singh. Foto: Kristjan Teedema

Küsimuse peale, miks, vastas Udeya Vir Singh, et me kõik oleme loodud Maa peal üksteise aitamiseks. Tõsi see on.

Naiskodukaitsjad said töö õhtuks valmis ja tundsid tänumeelt. Nad soovivad tervitada Tartu linnavalitsuse inimesi Mihkel Leesi, Eda Põldmad ja Madis Tammeorgu, kes lubasid Küüni tänavale hunnikusse lükatud lumekuhja lumeskulptuuriks ümber vormida ja vist natuke ka organiseerisid lund sinna just selleks, mis naiskodukaitsjate plaaniga kokku käis.

Ilma veeta skulptuur ei valmi.
Ilma veeta skulptuur ei valmi. Foto: Kristjan Teedema

Lumeskulptuuri ehitajate suur tänu kuulub aga ka Kalevi kommipoele ja Caffeine kohvikule, kelle töötajad lubasid enda juures veekanistreid täitmas käia.

Inimene peab oskama hädas õigeid otsuseid teha.
Inimene peab oskama hädas õigeid otsuseid teha. Foto: Internet

Mobiilirakendusest «Ole valmis!» leiab juhiseid, mida teha siis, kui elekter on ära läinud, kui oled metsa eksinud või kuidas anda esmaabi.

Infot saab tule- ja veeohutuse, loodusõnnetuste, elutähtsate teenuste katkestuste, küberturvalisuse ja julgeolekuohtude kohta.

Rakenduse kõige interaktiivsem osa on koduste varude üle kontrollimine, sinna saab üles märkida enda olemasolevad varud, millega nädal kriisiolukorras oma perega üle elada.

Seejärel saab oma varude nimekirjale tagasisidet ning vajadusel kutsutakse kasutajat üles neid täiendama, et võimalikuks kriisiolukorraks valmis olla.

«Ole valmis!»
«Ole valmis!» Foto: Kristjan Teedema
Tagasi üles