GALERII ⟩ Ukrainlaste borš ja pirukad meelitasid Kartuli tänavale suure hulga rahvast

Copy

Ausalt öeldes oli ka ajakirjanike plaan selline, et sättida end keskpäevaks Supilinna Kartuli tänavale Ukraina borši ja pirukaid sööma. Aga järjekord leti ees ulatus sinka-vonka tänavale. Inimesed seisid kannatlikult sabas koos laste ja koertega. Jätkasid seismist ka siis, kui oli kuulda, et boršil on vahe sees, kuna üks potitäis just lõppes ja teine potitäis ootas toas pliidil üleskuumutamist. Reporteritel aega ja kannatust sellist saba lõpuni seista kahjuks ei jätkunud.

Jah, supis oli vahe sees, aga müük käis edasi, kuna Ukraina kokad olid selleks päevaks korralikult ette valmistunud ning nende lett oli lookas mitut sorti pirukaist ja suupisteist.

Ukraina pirukad ja saiad läksid kui kuumad leivad.
Ukraina pirukad ja saiad läksid kui kuumad leivad. Foto: Sille Annuk

Need, kel oli õnne laua taga veel suppi süüa, kiitsid, et borš on ülimalt maitsev. Üks noorik, kes pirukaid müüs, jõudis vahepeal öelda, et ega ta teagi, mitu potitäit esimese tunniga laiali jagatud on, kuna juba eelmisel õhtul võtsid nad vastu hulga tellimusi ja ettetellitud supp on juba kodudesse laiali viidud.

Rikkalik menüü Kartuli tänavas.
Rikkalik menüü Kartuli tänavas. Foto: Sille Annuk

Rahvusvaheline supipäev, 5. veebruar toob küllap nüüd ka hea müügitulu, mis läheb teatavasti Ukraina kaitsjatele akujaamade ja -pankade soetamiseks.

Üleskutse – tule söö kõht täis ja aita Ukraina vabaduse eest võitlejatele särtsu juurde saata – on leidnud küllaga järgijaid.

Rahvusvaheline supipäev tõi kuuma supi aroomid õuele veel mitmel pool Supilinnas – Kõrvitsa tänavale näiteks, aga ka jõe äärde, kus Aivar Klaos ja Uku Udumäe olid samuti paja tulele tõstnud. Nad nimetasid oma suppi gemüüseks ja näha oli, et leeme peal ujusid suured sibularõngad.

Kõrval seisis ratastel saun, mille puhul oli teada, et parasjagu on sees naiste vahetus. Tegelikult oli seal üksainus naine, esimest hooaega talisuplust harrastav Mann Looper, kes end kuumaks ajas, et seejärel jääsuppi karata.

Aivar Klaos (paremal) ja Uku Udumäe, taga saun ja poolenisti jäätunud Emajõgi.
Aivar Klaos (paremal) ja Uku Udumäe, taga saun ja poolenisti jäätunud Emajõgi. Foto: Sille Annuk

Seni rääkisid mehed oma supist ja meenutasid vaesemaid aegu, mil keedukartulite vettki ei lastud raisku minna. See valati omaette potti, lisati sibulat, porgandit, kartulit, pipart, loorberit, äädikat, natuke suhkrut ja soola...

Siis tuli saunaline välja, laskus ettevaatlikult lumisest kaldast alla kai peale ja kastis end ilma suuremalt kilkamata vette. Kui üles tagasi sai, ütles, et tunne on nii hea ja värske.

Mann Looper, pärast suplust vapralt elus ja nii õnnelik.
Mann Looper, pärast suplust vapralt elus ja nii õnnelik. Foto: Sille Annuk
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles