Supilinnas saab täna borši ja kõrvitsasuppi, aga ka jääsupis suplust

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Rahvusvaheline supipäev Supilinnas Ukraina boršikohviku ukse ees.
Rahvusvaheline supipäev Supilinnas Ukraina boršikohviku ukse ees. Foto: Sille Annuk

Rahvusvahelise supipäeva tähistamise kohta leiab vastuolulisi teateid. Mõnes uudises on kirjas, et seda peetakse aprillis, siis jälle, et augustis või septembris. Öeldud on ka, et koduse supi päeva tähistatakse veebruari alguses. Supilinna selts seab oma panused just sellele teadmisele ning on välja hõiganud, et 5. veebruar on koduse supi päev. Suppi tuleb keeta nii, et ka naabritele jätkuks.

Niisiis täna alates kella 11.30 ja sealt edasi ehk seni, kuni suppi jätkub, on Supilinnas Kartuli 6 ette seatud ukrainlannade heategevuslik boršitelk.

Supi kõrvale saab tšeburekki ja pampuškat – see on küüslaugusai. Veel on menüüs lihapirukad, kapsapirukad, muna-sibulapirukad... Kogu müügitulu läheb Ukraina kaitsjatele akujaamade ja -pankade soetamiseks.

Ukrainlannade üleskutse kõlab nii: tule söö kõht täis ja aita Ukraina vabaduse eest võitlejatele natuke särtsu juurde saata! Osta saab sularaha eest ja lisaks on kohal annetuskast.

Kell 12–13.30 on Kõrvitsa 1 hoovis avatud aga Supilinna seltsi kõrvitsasupitelk.

Korraldajad paluvad igaühel oma kauss või taldrik kaasa võtta, sest Tartu avalikel üritusel on hea tava ühekorranõusid mitte kasutada.

Isegi kohvikus Käkk on 5. veebruaril alates keskpäevast lisaks suurepärastele saiadele menüüs supp!

Ka Supilinna talisuplejad on 5. veebruaril ootel! Kell 11–15 saavad karastunud ja külmatrotslikud inimesed ujuvkai juures end jääsupi sisse kasta! Jääaugu lähedale veereb ka saunake, kus riideid vahetada ja ennast soojendada.

Korraldajad on märkinud, et kõik kellaajad võivad olenevalt supiliste huvist pisut loksuda, aga sellest hoolimata on täna ees üks suurepärane supipäev!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles