Lemmit Kaplinski: Fookusse liigub huviharidus

, Tartu abilinnapea, SDE
Copy
Lemmit Kaplinski
Lemmit Kaplinski Foto: Kristjan Teedema

Selleks et õpilastel oleks tõesti võimalus omandada teadmisi väljaspool koolihoonet, on Tartu muutnud kivinenud rahastusmudelit ja otsib viise, kuidas huvikoolid saaksid olla üldhariduskoolide partnerid.

Käimasoleva liikumisaasta puhul on sobilik, et liiguvad ka Tartu fookusteemad hariduselu korraldamisel. Lükkasime esimesena käima täielikult eestikeelse koolihariduse tegevuskava, nüüd suuname oma tegevuse huviharidusele. «Haridus on haridus» ja «õppida saab kõikjal» on need põhimõtted, millele toetuvad selle aasta eesmärgid ja valikud eelarves. Ikka selleks, et olla endiselt linnana parim koht kasvamiseks ja õppimiseks.

Esmalt selgitan lahti, et huvihariduse all peame Tartus silmas süsteemset, õppekava alusel toimuvat tegevust, millel on ette näidata kindlad eesmärgid ja õpiväljundid. Konks on aga selles, et kui koolis lähtub õppesisu riiklikust õppekavast, siis huvihariduses hoopis õpilase huvist omandada teadmisi, oskusi ja kogemusi just ühes või teises valdkonnas. Huviharidust korraldavad nii linna enda huvikoolid – lastekunstikool ning muusikakoolid, samuti loodusmaja – kui ka suur hulk eraõiguslikke huvikoole ja -klubisid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles