Korvpallurid minetasid valusa kaotusega edasipääsulootuse

Tartu Postimees
Copy
Mängu lõppskooriks vormistati 78:73.
Mängu lõppskooriks vormistati 78:73. Foto: Facebook @TYkorvpall

Tartu Ülikool Maks & Moorits sõitis Põhja-Euroopa korvpalliliiga põhiturniiri viimaseks etapiks Valmierasse ning pidas seal esimese mängu seni liigas vaid võite tunnistanud Poola klubiga King Szczecin.

Tartlased olid terve mängu küll tagaajaja rollis, aga Szczecini mängijad pidid 78:73 võidu nimel korralikult lõpuni pingutama. Tartu parim oli Andrii Voinalovych 21 punkti ja nelja lauapalliga.

Valmieras peetud kohtumises said Poola liigas neljandat kohta hoidvad King Szczecini mängijad kohe alguses mängu enda kätte ja avaveerandi lõpuks juhtisid 23:11. Teist neljandikku alustasid tartlased aga omakorda 10:1 spurdiga ja veerandi keskel oli Szczecini edu sulanud kolmele punktile. Poolaja lõpuni kulges mäng tasavägiselt ja pikale pausile mindi poolakate 44:40 juhtimisel.

Suure osa kolmandast veerandist püsis mäng tasavägine, ent Szczecin lõpetas veerandaja 7:0 spurdiga ning juhtis enne viimast neljandikku 63:54. Viimase veerandi alguses ei suutnud tartlased kuidagi punkte saada ja Szczecin suurendas eduseisu 15 punkti peale seisul 74:59.

Tartu peatreener andis mänguaega juba ka noorematele mängijatele, kes aga suutsid vahet jõudsalt vähendada. Pärast Leemet Böckleri kaugviskest alanud 8:0 spurti oli poolakate eduseisust alles vaid viis punkti seisul 76:71. Sellest lähemale aga tartlased enam ei saanud, sest Szczecini skooriliidri Bryce Browni korv suurendas vahe seitsmele ja Oliver Suurorg vormistas lõppskooriks 78:73.

Andrii Voinalovych kogus Tartu parimana 21 punkti ja neli lauapalli. Tomaš Pavelka oli 12 punkti ja üheksa lauapalliga lähedal kaksikduublile ning kolm kaugviset tabandu Leemet Böckler viskas 11 punkti ja andis viis korvisöötu.

Bryce Brown viskas Szczecini resultatiivseimana 14 punkti ja võttis neli lauapalli. Kacper Borowski lisas 12 ja Mateusz Kostrzewski 11 punkti. Szczecini kapten Filip Matczak andis kaheksa korvisöötu.

Tartul on ENBLi põhiturniiril pidada veel üks mäng: Valmieras kolmapäeval kell 16, kui vastu tuleb Iisraeli meeskond BC Ironi Ness Ziona. Tänase kaotusega kadus Tartu võimalus pääseda ENBLi play-off'i, sest kaheksases alagrupis hoitakse hetkel viiendat kohta ja veerandfinaali pääseb neli paremat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles