Eesti Rahva Muuseumis pannakse üles maineka kunstniku isikunäitus

Tartu Postimees
Copy
Katkend tööst Harmageddon, mida saab alates laupäevast kaeda Eesti Rahva Muuseumis.
Katkend tööst Harmageddon, mida saab alates laupäevast kaeda Eesti Rahva Muuseumis. Foto: Olga Tobreluts

Olga Tobrelutsu isikunäitus «Uus mütoloogia» avatakse laupäeval Eesti Rahva Muuseumis. Eesti juurtega kunstnik toob näitusele kümneosalise maali, videoinstallatsiooni ning teised tööd mõjuvatel suurtel lõuenditel. Kümneosaline suurmaal on vaatajate ees esimest korda.

Olga Tobreluts on sündinud 1970. aastal Leningradis ning elab nüüd Ungaris. Ta on rahvusvaheliselt tunnustatud multidistsiplinaarne kunstnik, kes tegeleb maalikunsti, fotograafia, video ja skulptuuriga. Tema loomingut määratleb neoakademism. Kunstnik juhib oma loominguga tähelepanu lihtsate motiivide mitmetahulisusele antiigist tänapäeva välja.

Olga Tobrelutsu töid on eksponeeritud paljudes mainekates muuseumides ja galeriides, nagu Londoni Tate Modernis, moodsa kunsti muuseumides New Yorgis ja Stockholmis.

Ta on esinenud Veneetsia kunstibiennaalil. Kunstniku töid on omandanud tuntud muuseumid: MoMA, NY, Mario Testino fond jt. Tema loomingu kohta on kirjutatud kaks põhjalikku raamatut ja neid on käsitletud paljudes väljaannetes, sealhulgas Art Actuelis, Flash Artis, ArtReview's, Metropolismis ning Art in Focuses.

Näituse kuraatorid on Reet Mark ja Erkki Juhandi.

Näitus on avatud ERMi A-fuajees 4. veebruarist 16. aprillini.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles