Tartu maadlejad võidutsesid Eesti meistrivõistlustel

Tartu Postimees
Copy
Poodiumile mahtusid (vasakult) Georg Lumila, Artur Jeremejev, Joel Visnapuu ja Janno Iljas.
Poodiumile mahtusid (vasakult) Georg Lumila, Artur Jeremejev, Joel Visnapuu ja Janno Iljas. Foto: Englas Maadlus

Kreeka-Rooma maadlusstiilis on Eesti meistrivõistlusi peetud nüüd 102. korda, naiste vabamaadlusele oli seekordne võistlus aga juubel ehk kahekümnes kord.

Kokku oli maadlejaid kogunenud natukene üle 130. Kohal oli ka Eesti esimaadleja Epp Mäe.

Kreeka-Rooma maadluses tuli väga kindla maadlusega kehakaalus –67 kg Eesti meistriks Artur Jeremejev, kes esindab Tartu Kalev-Englase meeskonda. Artur alistas kõik kolm vastast selge ülekaaluga. 18-aastasele tartlasele on see teine täiskasvanute Eesti meistri tiitel.

Samas maadlusstiilis jahtis oma esimest täiskasvanute meistrikulda ka 17-aastane Max Hristjuk. Eelringides kindlalt kolm võitu saanud ja head maadlust näidanud Tartu Kalev-Englase maadleja finaal oli võistluste tasavägiseim ning ühtlasi ka põnev.

Finaalis suutis küll Max kaks korda punktides ette minna, kuid lõppskooriks jäi aja lõppedes 7-7 ja kuna vastasel oli üks tehniline sooritus kõrgemalt hinnatud, jäi seekord Eesti meistri tiitel koju viimata ja noormees pidi leppima hõbemedaliga. Mõlemad Tartu noormaadlejad kuuluvad ka Team Estoniasse.

Hõbedale maadles end ka vanameister Hardo Toots (Tartu Kalev-Englas), kes suutis eelringides hea taktiga üle kavaldada nii mitmedki nooremad maadlejad.

Finaalis oli küll soliidne võitlus, kuid treenitusest jäi siiski kuldmedali võitmiseks puudu.

Naiste vabamaadluses sai ühe matšivõiduga Eesti meistri tiitli kehakaalus –50 kg maadelnud Kathy Carmela Klassen. Kahe matšivõiduga krooniti Eesti meistriks kehakaalus –53 kg Pille Randlane.

Enim matšivõite – kolm – sai, aga kehakaalus –62 kg maadelnud Eva-Maria Raudsepp, kes ühtlasi võitis ka selles kehakaalus hõbemedali. Kõik tüdrukud esindavad EMÜ SKd.

Tartu maadlejate järgmised olulised võistlused toimuvad juba 18. veebruaril Viljandis, kus leiavad aset U20 vanusegrupi Eesti meistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles